Társoldalunk:

Négy hónap börtönre ítélték a korábbi újpesti focistát

2022.02.08. 20:11

A spanyol AS beszámolója szerint a korábbi újpesti focistát, jelenleg a La Ligában szereplő Levante csapatában futballozó Enis Bardhit négyhónapos börtönbüntetésre ítélték, amiért 2021 áprilisában hamis jogosítvánnyal vezetett.

Bardhit 2021. április 5-én, 12.30-kor igazoltatták Valenciában egy rutinellenőrzés során, azonban az Újpest korábbi játékosa hamis jogosítványt adott át a rendőröknek. A rutinellenőrzésen az egyik rendőr észrevette, hogy a dokumentumot egy kártya formájú műanyagra nyomtatták, és a különböző biztonsági jelölések hiányoztak róla, miután megvizsgálták UV-fény alatt. 

A rendőrök megállapították, hogy a középpályás úgy vezetett, hogy soha nem szerzett vezetői engedélyt, amivel a vádlott teljes mértékben tisztában volt - hangsúlyozta a valenciai vizsgálóbíró.

Enis Bardhi a Levante egyik legjobb játékosaForrás: NurPhoto via AFP/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Az ügyész hat hónap börtönbüntetést és napi 12 eurós pénzbüntetést kért Bardhira, de végül a szankciót négy hónap börtönre és napi nyolceurós pénzbüntetésre csökkentették.

Bardhi a szóbeli meghallgatáson elismerte a bűnösségét, így a vád eredeti állításaihoz képest csökkentették a most jogerőre emelkedett büntetését, és a bíró beleegyezett, hogy a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztik.

Bardhi 2014 és 2017 között focizott Újpesten. 94 meccsen 22 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott. 2017 nyarán 1,5 millió euróért igazolt a Levante csapatához, amelyben 148 meccsen 24 gól és 14 gólpassz a mérlege.