Négy hónap börtönre ítélték a korábbi újpesti focistát

RCD Espanyol v Levante UD - La Liga Santander RCD Espanyol RCDE Levante UD RCDE Stadium La Liga Liga Santander sports newsm Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
Enis Bardhi during the match between RCD Espanyol and Levante UD, corresponding to the week 17 of the Liga Santander, played at the RCDE Stadium, in Barcelona, on 11th December 2021. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol AS beszámolója szerint a korábbi újpesti focistát, jelenleg a La Ligában szereplő Levante csapatában futballozó Enis Bardhit négyhónapos börtönbüntetésre ítélték, amiért 2021 áprilisában hamis jogosítvánnyal vezetett.

Bardhit 2021. április 5-én, 12.30-kor igazoltatták Valenciában egy rutinellenőrzés során, azonban az Újpest korábbi játékosa hamis jogosítványt adott át a rendőröknek.

A rutinellenőrzésen az egyik rendőr észrevette, hogy a dokumentumot egy kártya formájú műanyagra nyomtatták, és a különböző biztonsági jelölések hiányoztak róla, miután megvizsgálták UV-fény alatt.

A rendőrök megállapították, hogy a középpályás úgy vezetett, hogy soha nem szerzett vezetői engedélyt, amivel a vádlott teljes mértékben tisztában volt - hangsúlyozta a valenciai vizsgálóbíró.

Enis Bardhi a Levante egyik legjobb játékosa Forrás: NurPhoto via AFP/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Az ügyész hat hónap börtönbüntetést és napi 12 eurós pénzbüntetést kért Bardhira, de végül a szankciót négy hónap börtönre és napi nyolceurós pénzbüntetésre csökkentették.

Bardhi a szóbeli meghallgatáson elismerte a bűnösségét, így a vád eredeti állításaihoz képest csökkentették a most jogerőre emelkedett büntetését, és a bíró beleegyezett, hogy a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztik.

Bardhi 2014 és 2017 között focizott Újpesten. 94 meccsen 22 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott. 2017 nyarán 1,5 millió euróért igazolt a Levante csapatához, amelyben 148 meccsen 24 gól és 14 gólpassz a mérlege.