Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli Tottenham Hotspur korábbi belga válogatott focistája, Mousa Dembélé a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy a szezon végén befejezi profi pályafutását.

Dembélének ugyan még egy év hátra van a szerződéséből kínai klubjával, ám már most bejelentette a közösségi médiában, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, ugyanis a kontraktus lejártával befejezi a karrierjét.

– írta a bejegyzésében a 34 éves középpályás.

Az előző hónapban visszavonult Thomas Vermaelen után tehát a belga labdarúgás aranygenerációjának egy újabb tagja akasztja végleg szögre a stoplist.

Mousa Dembélé 82 meccsen lépett pályára a belga nemzeti együttesben, amelynek színeiben ötször volt eredményes. Két világbajnokságon (2014 és 2018) és egy Európa-bajnokságon (2016) szerepelt, majd 2019-ben lemondta a válogatottságot.

Visszavonul a vb-bronzérmes Mousa Dembélé Forrás: Belga via AFP/Virginie Lefour

Dembélé a Germinal Beerschotnál kezdte klubpályafutását, majd a holland Willem II-nél és az AZ Alkmaarnál is játszott, utóbbival a 2008/2009-es szezonban bajnoki címet és holland szuperkupát is nyert. Ezt követően kipróbálta magát a Premier League-ben, előbb

a Fulhamhez került, ahol a 2010-11-es idényben együtt játszott Gera Zoltánnal, majd a Tottenhamhez igazolt 19 millió euróért.

A Spursnél közel hét év alatt 181 bajnoki összecsapáson lépett pályára, majd 2019-ben a kínai Guangzhou Cityhez igazolt, amely idén szerette volna meghosszabbítani a szerződését, de a játékos úgy döntött, abbahagyja a futballt, és hazatér Antwerpenbe, hogy több időt tölthessen együtt a családjával.