A Fradi legyőzte a Vasast és bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe

FTC Ferencváros Fradi
Budapest, 2022. február 9. A ferencvárosi játékosok a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC - Ferencvárosi TC mérkőzés kezdetén az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. február 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa szerda esti nyolcaddöntőjében a Ferencváros idegenben 2-0-ra legyőzte a Vasast, amivel bejutott a legjobb nyolc közé.

Az NB I-ben a második pozícióban álló Fradi a másodosztály ezüstérmes helyén álló csapatához látogatott, és már nagyon hamar, a 9. percben vezetéshez jutott. Botka Endre elé pattant a labda, aki kb. 14-15 méterről lőtte ki a kapu alsó sarkát.

A Vasas nem tudott komoly veszélyt jelenteni a zöld-fehérek kapujára, de nagy mezőnymunkára késztették az egy szinttel feljebb lévő riválisukat, amivel legalább nem nőtt tovább a hátrányuk.

A Fradi kiejtette a Vasast a Magyar Kupából Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros nemrég kinevezett vezetőedzője a 60. percbe pályára küldte a szlovák Róbert Makot és a marokkói Ryan Mmaee-t, aminek később komoly jelentősége lett.

A 73. percben Wingo indította Mmaee-t, aki a leshatárról lépett ki a labdáért és szélsebesen megindult a kapu felé. A támadó nem is hibázott, amivel kettőre növelte a Fradi előnyét.

A 80. percben Berecz két remek cselt bemutatva az üres kapuval találta szemben magát, a labdát be is lőtte a hálóba. Azonban mivel az angyalföldi játékos kézzel vette le Hidi indítását, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt a kapujából kirepülő Bogdán eltalálta a labdát elfejelő Feczesint, de a bíró nem ítélt tizenegyest.

A Vasasnak már a szépítés sem jött össze, így a Ferencváros 2-0-s győzelemmel biztosította helyét a legjobb nyolc között.