Vágólapra másolva!
José Mourinho, az AS Roma edzője keményen nekiment a játékosainak miután csapata 2-0-ra elveszítette az Internazionale elleni Olasz Kupa-negyeddöntőt.

Az Inter remekül kezdte a meccset, és már a második percben megszerezte a vezetést Edin Dzeko találatával, ezzel Mourinho meccsre kidolgozott taktikája elég gyorsan felborult. A második félidőben aztán Álexis Sánchez eldöntötte a meccset, a milánói csapat pedig bejutott a legjobb négy közé.

A találkozó után Mourinho keményen nekiment a játékosainak ahelyett, hogy önvizsgálatot tartott volna.

Mourinhónak nem sem öröme volt a milánói meccsben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Pier Marco Tacca

"Szeretném tudni, miért szartátok össze magatokat az első tíz percben? Azt is magyarázzátok meg, miért szartátok össze magatokat a Milan ellen is az első tíz percben? Ez mindegyikőtökre vonatkozik, egyikőtök sem képez kivételt. Tudni szeretném, miért viselkedtetek kis csapat módjára, amikor erős ellenféllel találkoztatok az elmúlt két évben? Ha kicsinek látszotok, akkor a játékvezetők is így kezelnek majd titeket, kölyökként fogják kezelni a Romát.

Nincsen vér a pucátokban, és ennél rosszabb dolog nem történhet egy férfivel" - idézi Mourinhót az olasz Corriere dello Sport, amely arról is írt, hogy a portugál szakember állás veszélyben van a főváros csapatnál.

Mourinhót tavaly nyáron nevezték ki az AS Roma edzőjének, de csapata csak a hetedik helyen áll a bajnokságban és hat pont a hátránya a BL-szereplést érő negyedik helytől. Az is nyugtalanító, hogy Mourinho az eddig 24 bajnoki meccsből csak 12-t tudott megnyerni.

Ráadásul októberben a norvég Bodø/Glimt csapatától 6-1-es vereséget szenvedett az Európa Konferencia-ligában, ez pedig pályafutása legnagyobb arányú veresége volt.