Neymarral szemben követik el a legtöbb szabálytalanságot az ellenfelek

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar falls following a tackle during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid at the Parc des Princes stadium in Paris on February 15, 2022. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A topligák futballistái közül a PSG sztárja, Neymar ellen szabálytalankodtak legtöbbször 2016 óta. A vonatkozó rangsorban a brazil klasszist a hétszeres aranylabdás Lionel Messi követi, míg a harmadik helyezett nagy meglepetésre a Torino csatára, Andrea Belotti.

A statisztikákkal foglalkozó BeSoccer az öt európai topligában (angol, német, spanyol, olasz, francia) szereplő labdarúgókat vette számításba, és a klubokban lejátszott mérkőzések mellett a válogatott találkozókat is figyelembe vette.

Az adatokból kiderült, hogy 2016 óta a Paris Saint-Germain brazil sztárjával, Neymarral szabálytalankodtak legtöbbször az ellenfelek, a 30 éves támadót az elmúlt 6 évben 1040 alkalommal rúgták fel.

Ismerve a képességeit, talán nem számít hatalmas szenzációnak, hogy a második helyen Lionel Messi található, aki ellen 839 szabálytalanságot követtek el a vizsgált időszakban. Érdekesség, hogy a vonatkozó rangsor harmadik helyén nem világsztár található, hanem a Torino futballistája, a tavaly Eb-győztes Andrea Belotti.

Cristiano Ronaldo nagy meglepetésre nincs benne az első tízben,

ahová többek között a Manchester City rekordösszegért vásárolt sztárja, Jack Grealish, a Real Madridban mellőzött Eden Hazard és az Atalanta csatára, Josip Ilicic is bekerült.