Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú Barnsley magyar származású középpályása, Callum Styles márciusban debütál a magyar válogatottban, miután nemrég magyar állampolgár lett - írja a The Sun.

A The Sun cikke szerint

Callum Styles is ott lesz a magyar válogatott márciusi keretében

(március 14-én várható a kerethirdetés) a szerbek és az északírek elleni felkészülési mérkőzéseken - írja az nso.hu.

A lap saját forrásai alapján arról számol be, hogy az angol születésű, de nagymamája révén magyar származású,

21 éves középpályás az elmúlt hónapokban, a színfalak mögött azon dolgozott, hogy magyar állampolgárságot szerezzen, és miután ez sikerült, márciusban pályára is léphet a magyar nemzeti csapatban.

Callum Styles (zöldben) hamarosan magyar válogatott lehet Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A cikk röviden be is mutatja a játékos eddigi pályafutását, akit korábban szülővárosa, azaz „Bury Messijének" is neveztek. A szerző megjegyzi, a 2018 óta a Barnsley alkalmazásában álló középpályásra már eddig is több klub felfigyelt – a Blackburn Roverst, a Nottingham Forestet és a New York Red Bullst említi konkrétan –, de ez az év igazi áttörést hozhat számára, ha a magyar válogatottban júniusban pályára lép Anglia, Olaszország és Németország ellen is a Nemzetek Ligájában. Azt is hozzáteszi, mivel a magyar állampolgárság révén már EU-útlevele is van Stylesnak, a Brexit sem befolyásolhatja a pályafutását, az Európai Unión belül sehol nem számít majd légiósnak, ha esetleg úgy dönt, hogy elhagyja Angliát.

Néhány héttel ezelőtt Marco Rossi szövetségi kapitány is arról beszélt, kész meghívni a nemzeti együttesbe a több poszton, a középpályán és akár szárnyvédőként is bevethető játékost.

Styles a napokban a Hull City ellen szerezte meg második bajnoki gólját ebben az idényben, ebben az évadban 31 angol másodosztályú meccsen két gólt szerzett. Pályafutása során pedig összesen 90-szer játszott a Championshipben, hét gól és öt gólpassz fűződik a nevéhez.