Vágólapra másolva!
Fantasztikus diadalra figyelhettek fel a hétvégén a futballszurkolók: a KÉSZ-St. Mihály női csapata elképesztő sikert aratott, 31-0-ra kiütötte az NB II-ben a Cigándot, Papp Szidónia egymaga 11 gólt szerzett a szegedieknél! Mint kiderült, nem csak a végeredmény extrém, de azok a körülmények is, amelyek kellettek hozzá.

A cigándi női gárda az elmúlt években sem vitézkedett a második vonalban, s

a csapat a mostani bajnokságban minden fordulóban hatalmas pofonokat kap: 13 meccs után pont nélkül áll 1 lőtt és 201 (!) kapott góllal

- írja a Blikk.

A másodosztályú körülményekre jellemző, hogy a tabellán így sem a Cigánd szerepel legalul, a Keleti csoportban ugyanis már két klub, a Bodon Péter FC és a Nyírbátor LSE visszalépett, de ugyanerre a sorsra jutott Nyugaton a Ziccer NLSE is. A komolytalan erőviszonyokra az MLSZ versenykiírása adhat magyarázatot,

ebben a bajnokságban nincs kieső, és a nevezési feltételeket is könnyű teljesíteni, az első szezonban még utánpótlást sem kell fenntartani.

A Cigánd női NB II-es csapata nem szerepel túl jól Forrás: Cigánd SE

A szövetség célja, hogy minél több női együttest sarkalljon az indulásra, időnként olvasni is lehet, hogy a szervezet büszke az egyre népesebb mezőnyre.

Ám ez a cigándi 0-31-hez hasonló szituációkhoz vezet.

A listavezető szegedi St. Mihály gárdájánál komolyan veszik az élvonalba visszajutást, a komolytalan helyzetre tekintettel elhatárolódtak a hétvégi meccs kommentálásától. Az NB II Keleti csoportjának második helyén álló Újpest FC-nél viszont amondóak, az ilyen eredmények jól mutatják, szakmailag semmi értelme a jelenlegi versenykiírásnak.