Társoldalunk:

A Kisvárda legyőzte a Gyirmótot, tovább üldözi a Fradit

2022.03.13. 16:27

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában a Kisvárda hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Gyirmót FC Győr csapatát.

A harmadik helyezett kisvárdai csapat a Ferencváros elleni vereséggel zárta le a tízmeccses veretlenségi sorozatát. Azonban a Kisvárda veretlenségi sorozata korántsem annyira impozáns, ugyanis az eddigi hét tavaszi tétmérkőzéséből mindössze egyet nyert meg. Otthon viszont csupán egyszer, a Ferencváros ellen veszített bajnoki mérkőzést az OTP Bank Liga 2021/22-es idényében. A Gyirmót a tizenegyedik kieső helyen áll, de a Kisvárda hatjával szemben tizenegy pontot szerzett tavasszal. Vendégként idén három mérkőzésen öt pont a mérlege, két győzelem után döntetlent játszott a Groupama Arénában.

A találkozó elején a Kisvárda többet birtokolta a labdát, az első ziccer mégis a Gyirmóté volt. A 17. percben egy beadás után Medgyes Zoltán fejelhetett öt méterről, azonban Dombó Dávid egy hatalmas bravúrral menteni tudott. Egy perccel később ismét a Kisvárda kapusának kellett nyújtóznia. Egy szöglet után az U20-as vb-bronzérmes Simon András fejesét kellett vetődve hárítania. A Kisvárda első lehetőségére a 24. percig kellett várni. Ekkor Jasir Asani középre ívelt labdáját Claudiu Bumba csúsztatta kapura, de a jobb alsóba tartó fejest Rusák Edvárd védeni tudta.

A gyirmóti Simon Andrásnak volt egy nagy helyzete az első félidőbenForrás: Móricz Csaba/Kisvárda FC

A folytatásban a Kisvárda uralta a meccset, de a helyzetek elmaradtak, Erős Gábor vezetőedző pedig sokkal direktebb játékot kért a focistáitól. A 45. percben aztán megszületett az első hazai gól. Asani bal oldali beadását Zeke Márió nem tudta elrúgni, az elmélázó gyirmóti védőt Jasmin Mesanovic megelőzte, és három méterről a kapu bal oldalába helyezett. 

A második félidőben a Kisvárda kontrollálta a találkozót, de az igazán nagy helyzetek sokáig elmaradtak. A 61. percben aztán növelhette volna az előnyét a Kisvára. Bumba szöglete után Herdi Prenga fejelt 11 méterről, de a horvát játékos fejese pár centivel a kapu fölé ment. A Gyirmót első komolyabb kísérletére a 76. percig kellett várni. Nagy Patrik tologatta a labdát majd 19 méterről megcélozta bal alsó sarkot, Dombó azonban leért a lövésre és ki sem pattant róla a labda.

Az utolsó negyedórában a Gyirmót elkezdett több kockázatot vállalni, Csertői Aurél csapata feljebb tolta a védekezést, de nem tudott ziccert kialakítani a Kisvárda kapuja előtt, így az eredmény nem változott. A Kisvárda így február eleje óta először nyert meccset az NB I-ben, és tartja a harmadik helyét a tabellán, a Gyirmót négy meccs óta nyeretlen és továbbra is a 11. kieső helyen áll.