Brazil válogatott támadót igazol a Barcelona

fbl Horizontal
Brazil's Raphinha (R) celebrates with Brazil's Neymar after scoring against Uruguay during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022, in Arena Amazonia, Manaus, Brazil, on October 14, 2021. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgó csapata mindenben megegyezett a Premier League-ben szereplő Leeds United brazil támadójával, a hétszeres válogatott Raphinhával.

A 25 éves támadó 2020 októberében a francia Stade Rennais csapatától igazolt a Leeds Unitedhoz 18,6 millió euróért. Az elmúlt másfél évben 59 meccsen 15 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott, ráadásul bekerült a brazil válogatottba is, amelyben hét meccsen már három gólnál jár.

A játékos átigazolását nagyban elősegíti, hogy az ügynöke a Barcelona BL-győztes játékosa, a korábbi portugál válogatott Deco, aki nem mellesleg a katalán klub játékosmegfigyelőjeként is dolgozik.

Raphinha a Leeds United egyik legnagyobb értéke Forrás: AFP/Oli Scarff

A Dario Sport értesülése szerint Raphinha már mindenben megegyezett a Barcelonával, amellyel ötéves szerződést fog kötni, már csak a vételára kérdéses. Az olasz sportújságíró, Fabrizio Romano úgy tudja, hogy

a brazil támadó szerződésében szerepel egy olyan kitétel, hogy a jelenlegi 75 millió eurós kivásárlási ára lecsökken 25 millió euróra, ha a Leeds United kiesik a szezon végén.

Bár erre jelen állás szerint kevés az esély, mert a 16. helyen álló Leeds nyolc ponttal előzi meg a 18. kieső helyen álló Watford csapatát.