Társoldalunk:

A szurkolók fejbe dobták egy pohárral a partjelzőt, komoly büntetést kapott a klub

2022.04.13. 18:22

A Német Labdarúgó Szövetség százezer eurós (37,8 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a VfL Bochum együttesét, amiért egy hónappal ezelőtt szurkolói incidens miatt félbeszakadt a csapat bajnoki összecsapása.

A német szövetség feltételes büntetésként a stadion részleges bezárását is kilátásba helyezte, amely a következő szezon végéig marad érvényben. A Bochumnak az év végéig kamerarendszert kell kiépítenie stadionjában, és további 15 ezer eurót kénytelen fizetni korábbi három olyan eset miatt, amikor szurkolói poharakat dobtak a pályára.

A bochumi ügyészség a mostani történtekkel összefüggésben testi sértés miatt vádat emelt egy 38 éves gyanúsított ellen. A klub a folyamatban lévő ügyre hivatkozva ezt a hírt nem kommentálta.

Március 17-én a Borussia Mönchengladbach elleni összecsapás a 70. percben, 2-0-s vendégvezetésnél szakadt félbe, miután egy félig teli műanyag pohárral fejbe dobták a találkozó egyik asszisztensét.

Az esetet követően Christian Gittelmannt kivizsgálásra kórházba kellett szállítani. Az incidens egy olyan lelátórész előtt zajlott le, amelyen többnyire bochumi szurkolók ültek. A német Bundesliga történetében ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy mérkőzést félbe kellett szakítani, azt megelőzően 2011 áprilisában történt ilyen, hasonló okból.

A félbeszakadt meccs három pontját - 2-0-s megállapított végeredménnyel - a Mönchengladbach kapta. A VfL Bochum később nyilvánosan bocsánatot kért.