Társoldalunk:

Az UEFA elnöke megszűntetné az orosz klubok kizárását az európai kupákból

2022.05.01. 12:50

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szlovén elnöke szerint az orosz futballistáknak nem kellene szenvedniük a szankciók miatt, amelyeket a hazájukra róttak ki, amiért háborút indított Ukrajna ellen.

Az orosz focistákat nem szabad büntetni, mert nekik semmi közük ahhoz, ami történik - nyilatkozta Ceferin. Szerinte az európai szövetségnek jóakaratot kell mutatnia és demonstrálni, hogy a szankciók nem az orosz sportolók és az orosz emberek ellen irányulnak.

Megjegyezte, a közeljövőben az UEFA eldönti, hogy az orosz klubok részt vehetnek-e európai versenyeken.

A szankciók megszűntetése után a sorozatban negyedik bajnoki címét nyerő Zenitnek biztos helye lenne a Bajnokok Ligája főtáblájánForrás: Sputnik via AFP/Alexei Danichev

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA február végén az ukrajnai helyzet miatt ideiglenesen felfüggesztette az orosz klubcsapatok és válogatottak részvételét a nemzetközi sorozatokban.
Ceferin az interjúban arról is beszélt, hogy egyáltalán nem számítottak háborúra Európa közepén.

Ez túlmutat a labdarúgáson, de nekünk meg kell tennünk a magunk lépéseit, és csak annyit szeretnénk, hogy a lehető leghamarabb véget érjen ez az őrület - nyilatkozta az 54 éves szlovén sportvezető.