Kiderült, mikor lesz teljes a katari foci-vb mezőnye

fbl Horizontal
The FIFA World Cup trophy and the official 2022 World Cup ball called Al-Rihla, which means "the journey" in Arabic, are seen on stage during the draw for the 2022 World Cup in Qatar at the Doha Exhibition and Convention Center on April 1, 2022. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közzétette az interkontinentális világbajnoki pótselejtezős menetrendet: a mérkőzéseket június 13-14-én a dohai Ahmad Bin Ali Stadionban rendezik.

Ausztrália és az Egyesült Arab Emírségek csapata ugyanebben az arénában csap össze egy héttel korábban, a párharc győztese pedig Peruval játszik június 13-án a vb-részvételért. Az utóbbi mérkőzés továbbjutója a vb D csoportjába kerül a címvédő franciákhoz, a dánokhoz és a tunéziaiakhoz.

Costa Rica június 14-én találkozik a óceániai bajnok Új-Zélanddal, a győztes az E jelű négyesbe kap besorolást Spanyolország, Németország és Japán mellé.

Ekkor kel el az utolsó hely a vb-re, miután az ukrajnai háború miatt elhalasztott skót-ukrán európai pótselejtezőt már június elsején lebonyolítják, a győztes pedig négy nappal később mérkőzik meg Walesszel a döntőben.

A katari világbajnokság november 21-én kezdődik, az Ahmad Bin Ali Stadion hat csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont a tornán.