Vágólapra másolva!
A francia Le Parisien értesülése szerint Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok támadója mindenben megegyezett a jelenlegi klubjával, és két plusz egy évvel meghosszabbítja a nyáron lejáró szerződését. A hírt azonban Mbappé édesanyja cáfolta, és - elvileg - a PSG pénzügyi helyzete sem teszi lehetővé.

A nemzetközi sportsajtó hónapok óta tényként kezelte, hogy Mbappé nyártól a Real Madrid játékosa lesz, azonban márciusban megakadtak a tárgyalásuk, ugyanis a világbajnok csatár édesanyja - aki egyben az ügynöke is - több mint 100 millió eurós aláírási pénzt akart kicsikarni Florentino Péreztől, a Real Madrid elnökétől.

Kylian Mbappé úgy tűnik, marad a PSG-ben Forrás: AFP/Patrick Hertzog

A Le Parisien úgy tudja, Mbappé a Paris Saint-Germaintől megkapja az év 50 milliós fizetést, mellette pedig megadja a 100 milliós aláírási pénzt is a 23 éves támadónak, mellette pedig teljes egészében megtarthatja az őt érintő arculati jogokból származó bevételt, akárcsak a hétszeres aranylabdás Lionel Messi.

A Le Parisien kereste az üggyel kapcsolatban a francia klubot, amely nem cáfolta a sajtóértesülést. Azonban a pletykák szárnyra kapása után a játékos édesanyja kiadott egy közleményt, amelyben cáfolt, hogy létrejött volna a megállapodás Mbappé és a PSG között.

Ráadásul a PSG-nek tavaly több, mint 200 millió eurós vesztesége volt, így nehezen képzelhető el, hogy egy ilyen szerződés beleférne a pénzügyi fair play szabályaiba.

Mbappé az idei szezonban 43 meccsen 35 gólt lőtt és 23 gólpasszt adott.