Sokkoló részletek: a családja miatt halt meg 29 évesen az Ajax korábbi focistája

CSKA Moscow vs Ludogorets Razgrad: UEFA Europa League Russia UEFA Europa League Soccer CSKA Moscow Ludogorets Razgrad Horizontal FOOTBALL
MOSCOW, RUSSIA - NOVEMBER 28: Jody Lukoki of Ludogorets Razgrad gestures during UEFA Europa League Group H match between CSKA Moscow and Ludogorets Razgrad at CSKA Arena in Moscow, Russia on November 28, 2019. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn jelentették be holland források, hogy 29 éves korában meghalt az Ajax egykori focisája, Jody Lukoki. Az Ajax-nevelése arról volt ismert idehaza, hogy még a bolgár Ludogorec játékosaként két gólt is rúgott a Ferencváros elleni BL-selejtezőben és az Európa Liga csoportmeccsen. Most pedig az is kiderült, mi okozta a halálát. 

Korábban még nem volt ismert a halálának a pontos oka, most a Blikk írt a holland Het Parool portálra hivatkozva arról, hogy Lukoki a családjával történt veszekedés, majd

verekedés után lett rosszul, másnap kómába esett és tragikus körülmények között meghalt.

Jody Lukokit félholtra verték, később belehalt a sérüléseibe Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A lap szerint Lukoki

egy családi összejövetelen vett részt Almere városában, ahol egy vita úgy elfajult, hogy gyakorlatilag félholtra verték a focistát,

aki még a saját lábán ment haza. Másnap azonban már annyira rosszul érezte magát, hogy kórházba ment fejfájással és a lábán elfertőződő sebbel.

A seb már olyan állapotban volt, hogy az orvosoknak gyorsan dönteni kellett, végül amputálták a lábát. Másnap Lukoki kómába esett, majd nem sokkal később szívrohamban meghalt.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, pontos részletek még nem ismertek, a boncolást is meg kell várni, hogy pontos diagnózis szülessen.

2011 és 2013 között az Ajaxnál 35 mérkőzésen összesen öt gólt szerzett az amszterdamiak felnőttcsapatában, és sorozatban három bajnoki címet nyert az együttessel. Játszott azonban a Cambuurban és a Zwolléban, 2015-ben a Ludogorechez szerződött. 2020 nyarán Törökországba igazolt, tavaly júliusban pedig a Twente labdarúgócsapathoz.