Az angolok a németek ellen sikeresebbek voltak, mint ellenünk

BELLINGHAM, Jude
München, 2022. június 7. Az angol Jude Bellingham (j) és a német Ilkay Guendogan (j2) a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportja második fordulójának Németország-Anglia mérkőzésén Münchenben 2022. június 7-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Angliával a Nemzetek Ligája kedd esti mérkőzésén.

A tavalyi Európa-bajnokságon még Joachim Löw ült a németek kispadján a két topcsapat egymás elleni mérkőzésén. A kontinenstorna nyolcaddöntőjében Anglia volt a jobb, a döntőig menetelő együttes két hajrában szerzett góllal kiejtette a csak szenvedő riválisát.

Egy angol-német meccs mindig, minden körülmények között rangadónak minősül Forrás: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Ezúttal nem a Wembley, hanem a müncheni Allianz Arena volt a helyszíne az összecsapásnak, amin a németek női mezben léptek pályára, hogy ezzel is reklámozzák a júliusi női Eb-t, amit egyébként pont a szigetországban rendeznek.

A Löw helyét a szövetségi kapitányi pozícióban átvevő Hansi Flick kezdőcsapatának a tagja volt az a Jonas Hofmann is, aki már a 23. percben is betalált, de ekkor a játékvezető még nem adta meg a gólját.

Nem úgy az 50. percben, amikor Joshua Kimmich fantasztikus meglátása után jól fordult be a labdával, amit a kapuba lőtt. Az angoloknak erre volt válasza, Harry Kane a 88. percben tizenegyesből egyenlített, amivel 1-1-es döntetlenre mentette a mérkőzést.

Azzal, hogy a két topcsapat nem bírt egymással, a magyar válogatott mindkettőt maga mögött tudhatja annak ellenére is, hogy 2-1-re kikapott Olaszországban.