A PSG kirúgja Pochettinót

fbl Horizontal CELEBRITY FULL LENGTH
Paris Saint-Germain's Argentinian head coach Mauricio Pochettino reacts during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Lens (RCL) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 23, 2022. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain vezetősége kirúgja a párizsi sztárcsapat vezetőedzőjét, Mauricio Pochettinót.

Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett, de a világ legnagyobb híroldalai tényként közlik, hogy az 50 éves argentin szakember nem tölti ki jövő januárig szóló szerződését, és hamarosan távozik a klubtól.

Pochettino 2021 januárjában került a PSG élére, első fél szezonjában nem tudta megnyerni a bajnokságot, de a Francia Kupát és a Francia Szuperkupát elhódította.

Idén magabiztosan győzött a Ligue 1-ben a Paris Saint-Germainnel, azonban többször is kiderült, hogy nehezen birkózik meg a sztároktól hemzsegő csapattal, még Lionel Messivel is vitába keveredett.

A tréner a Bajnokok Ligájában sem volt sikeres a klubbal, idén a későbbi győztes Real Madrid már a legjobb 16 között búcsúztatta.

A hírek szerint Pochettino helyét Zinedine Zidane veheti át, de a megüresedett posztra többek között esélyes még José Mourinho és a Nice edzője, Christophe Galtier is.

Forrás