Vágólapra másolva!
Egybehangzó olasz és német sajtóértesülések szerint a német rekordbajnok Bayern München mindenben megegyezett a Juventusszal a holland válogatott Matthijs de Ligt átigazolása kapcsán.

A Bayern München 70 millió eurót fizet a Juventusnak a 38-szoros holland válogatott középső védőért, ezen felül még benne van az üzletben egy 10 millió eurós bónusz is, ha a játékos megfelelően teljesít.

Matthijs de Ligt ötéves szerződést köt a bajor csapattal, már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok és a szerződés aláírása van hátra.

Matthijs De Ligt három év után távozik a Juventustól Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Matthijs de Ligt az Ajaxban nevelkedett, a 2018/19-es szezonban robbant be, amikor a holland csapat az elődöntőig jutott a Bajnokok Ligájában. Ezt követően a középső védőt 75 millióért szerződtette a Juventus, Torinóban azonban nem tudta azt a kimagasló teljesítményt nyújtani, mint Amszterdamban.

De Ligt 117 meccsen lépett pályára a Juventusban, nyolc gólt lőtt és három gólpasszt adott. A 2019/20-as szezonban bajnok volt a torinói csapattal, egy évvel később pedig Olasz Kupa-győztes lett.

A 22 éves holland védő ezzel a Bayern München történetének második legdrágább igazolása lesz.

Az első helyen a francia válogatott Lucas Hernández áll, akiért 2019 nyarán 80 millió eurót fizettek a bajorok.