Gyönyörű gólokkal verte a ZTE az olasz sztárcsapat, AC Milant - videó

Zalaegerszeg, 2022. július 23. Jedi Bence (b) és Boján Sankovic (j), a ZTE és Brahim Diaz (k), az AC Milan játékosa az olasz bajnok AC Milan - ZTE labdarúgó felkészülési mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2022. július 23-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A Zalaegerszeg az első félidőben szebbnél szebb gólokat rúgva már 3-0-ra is vezetett az olasz bajnok AC Milan ellen, amelyik csak egy tizenegyesből tudott eredményes lenni.

Az NB I indulása előtti utolsó felkészülési meccsre igazi sztárcsapat érkezett a zalai megyeszékhelyre, az olasz bajnoki címvédő AC Milan képében. Stefano Pioli – fogalmazzunk úgy – nem a legerősebb kezdőjét küldte pályára, igaz ebben a tizenegyben is jutott hely egy világbajnoknak (Olivier Giroud) és egy vb-ezüstérmesnek (Ante Rebic), de ott volt a pályán az olasz válogatott Alessandro Florenzi, és a nagy ígéret Sandro Tonali is.

Ricardo Moniz pedig ebben az összeállításban küldte a pályára a csapatát:

A ZTE szenzációsan kezdte a mérkőzést, Ubochioma hatalmas góljával már a 2. percben megszerezte a vezetést:

Meglepődhettek az olaszok, pláne azt követően, hogy a következő gólt is ők kapták, a 24. percben egy nagy bedobást követően egy olasz csúsztatta a labdát középre, Mocsi Attilának pedig már nem volt nehéz dolga Tatarusanu kapujába fejelni.

Ez már sokkolhatta a Milant, az pedig még inkább, amikor Tajti Mátyás a 27. percben egy újabb óriási góllal már 3-0-ra növelte a magyar csapat előnyét.

Azért a Milan nem véletlenül olasz bajnok, még a szünet előtt kiharcoltak egy büntetőt, amit Olivier Giroud higgadtan gurított Demjén kapujába.

A második félidőben a 62. és a 67. perc között összesen kilenc játékost cserélt Stefano Pioli, többek között érkezett a kapuba Maignan, a mezőnybe pedig Saelemaekers, Calabria, Theo Hernandez és Krunic is. A meccs végét megnyomta a Milanc, a 86. percben Krunic is lőtt is egy gólt:

De a ZTE győzelemét már nem tudta megakadályozni a hétszeres BL-győztes csapat.

Eredmény:
ZTE - AC Milan 3-2 (3-1)
gól: Ubochioma 2., Mocsi 24., Tajti 27., ill. Giroud 30., Krunic 86.