Vágólapra másolva!
A Juventus új igazolásának, Paul Pogbának két hónapot kell kihagynia a térdműtétje miatt. A világbajnok középpályás csak októberben léphet pályára.

Alig igazolt vissza a régi csapatához a francia világbajnok középpályás, Paul Pogba, már kihagyás vár a focistára - derült ki a La Gazetta dello Sport oldaláról.

Pogba nem játszhat Forrás: AFP/Marco Bertorello

A középpályás meniszkusz sérülése miatt műtét előtt áll, így közel két hónapig nem léphet pályára. Pogba ki fogja hagyni a Sassuolo, a Sampdoria, az AS Roma, a Spezia, a Fiorentina, a Salernitana, és a Monza elleni olasz bajnoki meccset. A Bologna ellen már visszatérhet a játékos. A Bajnokok Ligájában a harmadik csoportkörre térhet vissza a torinói csapatba.

Pogba 2026. június 30-ig szóló megállapodást írt alá, a Juventus ingyen szerezte meg a játékjogát, miután lejárt a szerződése a Manchester Unitednél.

A 29 éves futballista a MU-nál nevelkedett, majd 2012-ben szintén ingyen került a Juventushoz. Első torinói időszakában négy szezonon át játszott az együttes színeiben és minden évben bajnokságot nyert, 2015-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vívott. Hat éve a manchesteriek - akkor világrekordot jelentő - 89 millió fontért vásárolták vissza, ám Pogba nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hullámzóan teljesített és sokat volt sérült. Utolsó mérkőzését áprilisban játszotta a Vörös Ördögöknél.