A brazil focicsapatok kisajátították maguknak a Libertadores Kupát

COPA LIBERTADORES 2022, PALMEIRAS X CERRO PORTENO 2255 Horizontal
SP - Sao Paulo - 07/06/2022 - COPA LIBERTADORES 2022, PALMEIRAS X CERRO PORTENO - Rony Palmeiras player celebrates his goal during a match against Cerro Porteno at Arena Allianz Parque stadium for the Copa Libertadores 2022 championship. Photo: Marcello Zambrana/AGIF (Photo by Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
Harmadik brazil csapatként az Athletico Paranaense jutott be az elődöntőbe a labdarúgó Libertadores Kupában, a dél-amerikai Bajnokok Ligájában.

A curitibai együttes azzal biztosította helyét a legjobb négy között, hogy a negyeddöntő csütörtöki visszavágóján 1-0-ra nyert az argentin Estudiantes vendégeként. A győzelmet és továbbjutást érő találatot a 17 éves Vitor Roque szerezte, aki a 60. percben csereként lépett pályára. Az első találkozó gól nélküli döntetlennel zárult.

Az Athletico Paranaense az elődöntőben a címvédő Palmeirasszal mérkőzik meg, míg a Flamengo az egyetlen versenyben maradt nem brazil együttessel, a Vélez Sarsfielddal találkozik. A negyeddöntőbe öt brazil és három argentin klub jutott.

A brazil focicsapatok kisajátították maguknak a Libertadores Kupát Forrás: AGIF via AFP/Marcello Zambrana/AGIF/Marcello Zambrana

Az elődöntő első felvonását augusztus 30. és szeptember 1. között rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A sorozat döntőjét október 29-én az ecuadori Guayaquilben játsszák.

Az előző kiírásban ugyancsak három brazil gárda - a győztes Palmeiras mellett a döntős Flamengo, valamint az Atlético Mineiro - jutott négy közé, a negyedik elődöntős csapat akkor az ecuadori Barcelona volt.