Társoldalunk:

Sallai csapata kikapott a Dortmundtól, hatalmas potya is kellett hozzá - videó

2022.08.12. 22:27

Sallai Roland csapata, a Freiburg haza pályán 3-1-re kikapott a Borussia Dortmund csapatától a Bundesliga második fordulójának nyitómérkőzésén.

A Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg a forduló nyitómeccsén a legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmundot fogadta. Mindkét együttes győzelemmel kezdte az idei szezont, a Freiburg az Augsburg otthonában győzött 4-0-ra, a sárga-feketék pedig a Bayern Leverkusen ellen nyertek 1-0-ra.

A magyar válogatott Sallai Roland ezúttal is a hazai együttes kezdőjében kapott helyett és végigjátszotta a találkozót.

A Dortmund kezdte aktívabban a találkozót, az első igazán komoly helyzetre azonban egészen a 22. percig kellett várni, akkor Anthony Modeste hagyott ki hatalmas lehetőséget, majd a túloldalon Sallai lőtt nem sokkal mellé.

Sallai jól játszott az első félidőbenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A Freiburg ezt követően bátrabban kezdett el játszani. Sallait rántotta le Meunier a tizenhatos előterénél, de a belga válogatott védő megúszta az esetet egy sárga lapos figyelmeztetéssel. A megítélt szabadrúgást aztán Grifo végezte el, a bal felső sarkokba tartó labdát pedig hatalmas bravúrral védte Gregor Kobel.

A 35. percben aztán megszerezte a vezetést a Freiburg. Günter bal oldali beadását Ginter tette vissza a kapu előtt keresztbe, Gregoritsch pedig közelről a hosszú felső sarokba fejelte a labdát.

A fordulás után igyekezett fokozni a nyomást a Dortmund, de igazán komoly helyzetet sokáig nem tudott kialakítani a szervezetten védekező hazai együttes ellen, amely kontratámadásokból gyakran eljutott Kobel kapujáig. Sőt, Michael Gregoritsch egymaga eldönthette volna a találkozót, de rövid időn belül kétszer is kapu mellé lőtt.

Youssoufa Moukoko góljával szerzett vezetést a DortmundForrás: AFP/Thomas Kienzle

Aztán a hajrában hét perc alatt fordított a BVB, előbb a 77. percben Jamie Bynoe-Gittens távoli lövését próbálta kiütni Flekken, de pechjére éppen a saját kapujába pattant a labda. Majd Youssoufa Moukoko érkezett remekül egy belőtt labdára és zseniális mozdulattal lőtt a kapu közepébe. A végeredményt Marius Wolf állította be egy remek egyéni akció végén. A sárga-feketék sikerükkel megőrizték százszázalékos mérlegüket.

Bundesliga, 2. forduló:

péntek:
Freiburg-Borussia Dortmund 1-3 (1-0)