Mindkét milánói sztárcsapat nehezen nyert a bajnokságban

Horizontal
AC Milan's French defender Theo Hernandez kicks the ball during the UEFA Champions League Group E football match FC Salzburg v AC Milan on September 6, 2022, in Salzburg, Austria. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának (Serie A) hatodik fordulójában a Napoli után a két milánói sztárcsapat is csupán egy góllal nyerte meg a maga meccsét.

A nápolyiakhoz hasonlóan az előző idény ezüstérmese, az Inter is egészen a 89. percig nem tudta megtörni az ellenfelét, akkor azonban Marcelo Brozovic csak bevette Vanja Milinkovics Szavics kapuját.

A címvédő AC Milan a Sampdoria otthonában lépett pályára, ahol Junior Messias már a 6. percben vezetést szerzett, majd negyedórával később Charles De Ketelaare révén újabb gólt szerzett, ezt azonban les miatt nem adta meg a játékvezető. A 47. percben Rafael Leao megkapta a második sárga lapját, azaz ettől fogva a Milan emberhátrányban játszott, és az 57. percben Filip Djuricic góljával ki is egyenlítettek a genovaiak.

Tíz perccel később Olivier Giroud megszerezte a piros-feketék második gólját, ami végül 3 pontot ért a vendégeknek. A 97. percben a Samp edzőjét, Marco Giampaolót is kiállította a bíró.