Szinte biztos, hogy ki a visszavonuló Szalai Ádám utódja a válogatottnál

Anglia-Magyarország, mérkőzés, labdarúgás, nemzetek, ligája, foci, futball, meccs, Magyarország, Anglia, 2. félidő, VÉGE, ünnep
WOLVERHAMPTON, ENGLAND - JUNE 14: Adam Szalai of Hungary celebrates with the fans after their sides victory during the UEFA Nations League - League A Group 3 match between England and Hungary at Molineux on June 14, 2022 in Wolverhampton, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő Szalai Ádám szerdán sajtótájékoztató keretében jelentette be Telkiben, hogy visszavonul a magyar válogatottól. Ezt követően Marco Rossit kérdezték arról, hogy ki veheti majd át a csapatkapitányi karszalagot a rutinos csatártól.

"Hogy ki lesz a csapatkapitány? Ez egy olyan téma, amit már a következő kerethirdetésnél muszáj lesz tisztázni, most azonban a hátralévő két mérkőzésre igyekszünk összpontosítani és megpróbáljuk megtartani azt a minimális célkitűzésünket, hogy bennmaradjunk a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Ezt meg fogjuk beszélni" – mondta szerdán a válogatott szövetségi kapitánya.

Gulácsi Péter veheti át Szalai Ádámtól a csapatkapitányi karszalagot a válogatottnál Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyan Marco Rossi nem nevezte meg konkrétan a 34 éves támadó utódját, de a válaszából sejteni lehet, hogy ki az. Ugyanis amikor Szalai Ádám hiányzott, rendszerint az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter viselte a csapatkapitányi karszalagot, így nagy valószínűséggel ő örökölheti meg ezt a szerepet a nemzeti csapatnál.

A Nemzetek Ligája A-divizójának 3. csoportját jelenleg hét pontjával vezető magyar válogatott pénteken Lipcsében csap össze a németekkel, majd három nappal később a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatottat.