Szinte biztos, hogy ki a visszavonuló Szalai Ádám utódja a válogatottnál

2022.09.22. 08:51

A németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő Szalai Ádám szerdán sajtótájékoztató keretében jelentette be Telkiben, hogy visszavonul a magyar válogatottól. Ezt követően Marco Rossit kérdezték arról, hogy ki veheti majd át a csapatkapitányi karszalagot a rutinos csatártól.

"Hogy ki lesz a csapatkapitány? Ez egy olyan téma, amit már a következő kerethirdetésnél muszáj lesz tisztázni, most azonban a hátralévő két mérkőzésre igyekszünk összpontosítani és megpróbáljuk megtartani azt a minimális célkitűzésünket, hogy bennmaradjunk a Nemzetek Ligája A divíziójában. Demokratikus alkatnak tartom magamat, de a végső szó mindig az enyém lesz. Biztos, hogy meghallgatom a srácok véleményét, és ahogy korábban mondtam, ők azok, akiknek el kell ismerniük maguk között egy vezért. Nekem már egyébként van elgondolásom, hogy ki lehetne az a bizonyos személy, de őt támogatniuk kell a fiúknak is. Ezt meg fogjuk beszélni" – mondta szerdán a válogatott szövetségi kapitánya. 

Gulácsi Péter veheti át Szalai Ádámtól a csapatkapitányi karszalagot a válogatottnálForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyan Marco Rossi nem nevezte meg konkrétan a 34 éves támadó utódját, de a válaszából sejteni lehet, hogy ki az. Ugyanis amikor Szalai Ádám hiányzott, rendszerint az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter viselte a csapatkapitányi karszalagot, így nagy valószínűséggel ő örökölheti meg ezt a szerepet a nemzeti csapatnál.

A Nemzetek Ligája A-divizójának 3. csoportját jelenleg hét pontjával vezető magyar válogatott pénteken Lipcsében csap össze a németekkel, majd három nappal később a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatottat.

Ajánlataink