Vágólapra másolva!
A Chelsea kedden az olasz bajnok AC Milannal találkozik a Bajnokok Ligájában. A csoportmeccs apropóján a londoniak sztárcsatára, Pierre-Emerick Aubameyang szívesen emlékezett vissza azokra az időkre, amikor fiatalon még a milánói csapat utánpótlásában játszott, ahol többek között a legendás brazil csatárt, a kétszeres aranylabdás Ronaldót is figyelhette az edzéseken.

A gaboni csatár 2007-ben csatlakozott az AC Milan utánpótlásához, azonban a felnőtt csapatban egyetlen tétmérkőzésen sem kapott lehetőséget. Négy év alatt négy különböző csapatnak adták kölcsön, ami nem is meglepő, hiszen akkoriban olyan támadók szerepeltek a milánói együttesben mint Kaká, Filippo Inzaghi, Alexandre Pato, Alberto Gilardino, Ronaldinho, vagy épp Ronaldo.

Csatárként ilyen erősnek kell lenned mentálisan. Nagyon erős volt akkoriban a Milan, amelyben ott volt Ronaldo, Nesta, Maldini. Én meg túl fiatal voltam, ezért volt jó, hogy kölcsönben futballozhattam néhány évig. Nem pályáztam Ronaldo helyére. Egyszerűen csak próbáltam fejlődni, és annyit tanulni tőle, amennyi csak lehetséges volt. Csak egy kölyök voltam a nagy sztárok között. Az igazat megvallva akkoriban Ronaldo kicsit kövér volt, de még így is ő volt a legjobb" – emlékezett vissza a Milannal töltött időszakára Aubameyang.

Pierre-Emerick Aubameyang a nyáron igazolt a Chelsea-hez Forrás: AFP/Glyn Kirk

A 33 éves gaboni csatár most először léphet pályára a Milan ellen tétmeccsen, mivel klubja, a Chelsea szerdán az olasz bajnokot fogadja hazai pályán a Bajnokok Ligájában. Aubameyang eddig négy meccsen egy találatot ért el a Chelsea-ben. A londoniak a csoportkör első két fordulójában mindössze egy pontot szereztek, így sorsdöntő lehet számukra a Milan elleni rangadó.