Vágólapra másolva!
Története során először jutott ki a labdarúgó-világbajnokságra az ír női válogatott, miután kedd este 1-0-ra győztek Glasgow-ban Skócia ellen. Az ünneplés alatt azonban olyan dalt énekeltek, amit követően nem ünnepli, hanem szidja őket az ország.

A mérkőzés után a nagy öröm közepette az öltözőben annak az Ír Köztársasági Hadseregnek (IRA) az egyik énekét kezdték el dalolni a játékosok, amely az első világháborút követően számos merényletet követett el, ezért Írországban mindmáig negatívan gondolnak rá. A közösségi médiában ezért a gratuláló üzenetek helyett nyomdafestéket nem tűrő kritikák érték a játékosokat.

Az Ír labdarúgó-szövetség és a válogatott szövetségi kapitánya, a holland Vera Pauw szerdán a játékosok nevében is elnézést kért az öltözőben történtekért.

Pauw elmondta, hogy a videót közzétevő játékos sírva fakadt azután, hogy a kritikák megérkeztek, és hozzátette azt is, hogy az eset „árnyékot vet" a csapat teljesítményére.

„Mindenki másnál jobban csalódtunk magunkban, amiért elkövettük a történteket, és nagyon sajnáljuk, hogy megbántottuk az embereket. Több játékossal is beszéltem már erről, és aki közzétette, le van döbbenve, sírt is a szobájában és nagyon bánja" – nyilatkozta Pauw a Sky Sports-nak.