Vágólapra másolva!
Az ESPN értesülése szerint a Manchester United nem kapott nyáron ajánlatot Cristiano Ronaldóért, pedig az az ötszörös aranylabdást ingyen is elengedték volna.

Ronaldo csak kispados volt a Manchester Unitedban a Tottenham elleni rangadón, az ötszörös aranylabdást a meccs második félidejében elküldte melegíteni Erik ten Hag. A találkozó hajrájában a portugál támadó nem került pályára, ez pedig egy külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy a holland edző nem akarta pályára küldeni, Ronaldo pedig ezen megsértődött és még a lefújás előtt olyan dühösen viharzott be az öltözőbe, hogy még az érte rajongó gyerekeknek sem adott pacsit.

Ronaldo aztán csütörtök este kikerült a Manchester United keretéből. A portugál sztár ezt követően egy közhelyekkel teli Instagram-posztban magyarázta a bizonyítványát, de bocsánatot nem kért a tettéért. Pedig igazán megtehette volna, ugyanis a Chelsea elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón rákérdeztek az esetre Erik ten Hag vezetőedzőnél, a holland szakember pedig elárulta, hogy ő pályára akarta küldeni Ronaldót, de a portugál támadó megtagadta a pályára lépést a Tottenham elleni meccs hajrában.

Ronaldo nyáron a teljes felkészülést kihagyta a Manchester United csapatánál, majd augusztusban 52 nap kihagyás után visszatért a pályára a Rayo Vallecano elleni felkészülési meccsen. Az ötszörös aranylabdást a szünetben le is cserélte a holland edző, Ronaldo pedig a lecserélését követően azonnal elhagyta a Manchester United stadionját.

Erik ten Hag nem kivételezik Ronaldóval Forrás: AFP/Adrian Dennis

Ronaldo büntetése után Erik ten Hag hangsúlyozta, hogy a Rayo elleni meccs után már jelezte, hogy Ronaldónak, hogy a viselkedése elfogadhatatlan, és ha még egy ilyesmi előfordul, annak következményei lesznek.

Most úgy tűnik, a Manchester United szívesen szabadulna Ronaldótól, de csakúgy mint nyáron, most sem tolonganak érte a csapatok.

Az ESPN forrási szerint a United tulajdonosai nyáron nyitottak lettek volna Ronaldo távozására, a klub azonban a szaúd-arábiai Al-Hilal ajánlatán kívül, egyetlen megkeresést sem kapott.

Fahad ben Nafel, az Al-Hilal elnöke azt állította, hogy a pénz nem jelentettvolna problémát, és Ronaldo sem utasította vissza őket. Hozzátette, azért nem jött létre a giga átigazolás, mert a szaúd-arábiai sportdöntőbíróság nem engedélyezte volna a bajnokságban Cristiano Ronaldo regisztrálását.

Cristiano Ronaldo pályafutása legnehezebb időszakát éli Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Manchester Unitednál állítólag most abban reménykednek, hogy a novemberben sorra kerülő katari világbajnokságon Ronaldo és a portugál válogatott is jól fog szerepelni, ez pedig majd újra felkelti a klubok figyelmét. A portugálnak még hat hónap van hátra a szerződéséből, így az is elképzelhető, hogy januárban kölcsönadják, ha egy másik klub hajlandó átvenni a csillagászati fizetésének jelentős részét.