Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a francia AS Monaco csapatával a Groupama Arénában, ezzel pedig a magyar bajnokcsapat nemcsak, továbbjutott és fordulóval a vége előtt bebiztosította csoportelsőségét, így tavasszal a nyolcaddöntőben folytathatja szereplését. A találkozó után Kristoffer Zachariassen, a Fradi továbbjutást érő góljának szerzője az M4 Sport kamerája előtt azt mondta, ez volt pályafutása legfontosabb találata.

„Ez volt a pályafutásom legfontosabb gólja, ez nem kérdés.

A szurkolóink előtt sikerült, nagyon sokat jelent. Az első hely hihetetlen teljesítmény, mutatja, hogy milyen jó csapatot alkotunk, nagyon izgalmas lesz a következő év. Attól féltem, hogy lesen voltam, de nem emelte a zászlót az asszisztens, ezt követően pedig hihetetlen érzések futottak át rajtam. Nagyon kemény meccs volt, jó ellenfél ellen.

Kristoffer Zachariassen ünnepel a Fradi-szurkolókkal Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor idekerültem, az nagy változás volt, de sokat fejlődtem, beilleszkedtem, és jó a kapcsolatom a csapattársakkal és az edzőkkel. Nagy lökést kapott a csapat az elmúlt időszakban, összetartó társaság vagyunk, csapatmunkával haladunk előre, és erre kell építenünk a továbbiakban is.

Minden meccsen tudunk gólt szerezni, és bárki ellen le tudjuk hozni a meccset kapott gól nélkül, így kell folytatnunk" - mondta a lefújás után a Fradi norvég hőse.

A Fradi az utolsó kör eredményeitől függetlenül csoportelsőként továbbjut, és biztos nyolcaddöntős résztvevőként várja a kupasorozat tavaszi folytatásában az egyenes kieséses szakaszt.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 6 6 0 0 19-3 16 18
GY
GY
GY
GY
GY
I
2.
Qarabag FK 6 3 2 1 7-9 -2 10
GY
V
V
D
GY
3.
Molde 6 2 3 1 12-12 0 7
V
GY
GY
D
V
4.
BK Häcken 6 0 6 0 3-17 -14 0
V
V
V
V
V