Már visszavonult focistát győzködött a német kapitány, hogy menjen a katari vb-re

Fussball Laenderspiel/ Freundschaftsspiel/ Germany - Spanien 1:1 Fussball Friendly Game Spieler deutschen National Dress Fussballspieler Deutsche SP Spanier international MATCH Laenderspiel Football Soccer DFB Sport Sports jersey Nationalteam Trikot Daten
Jonas HECTOR r. (GER) im Duell versus Lucas VAZQUEZ (ESP), duels, Aktion, Fussball Laenderspiel, Freundschaftsspiel, Germany (GER) - Spanien (ESP) 1:1, am 23.03.2018 in Duesseldorf/ Germany. |usage worldwide
Vágólapra másolva!
Komoly fejtörés előtt áll a német fociválogatott szövetségi kapitánya, Hansi Flick, akinek hamarosan ki kell jelölnie a katari világbajnokságra készülő keretét.

A világbajnokság rajtjáig kevesebb, mint három hét van hátra, és a német csapatnak még mindig van "lyukas" posztja. Flicknek november 10-én kell leadnia a 26-os keretet, amit a korábban leadott 55 főből kell kiválasztania.

Flick már az 55-ös keretbe szerette volna meghívni Jonas Hectort, aki évekkel ezelőtt lemondta a válogatottságot.

A kölni focista összesen 43-szor volt válogatott, legutóbb szinte napra pontosan három éve, még 2019-ben.

Jonas Hector (jobbra) 2019 óta nem volt válogatott Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Hectort szinte letaglózta a hír, hogy újra válogatott lehet, de visszautasította a lehetőséget.

Évek óta a Hector által üresen hagyott, balhátvéd poszt a német válogatott legnagyobb kérdőjele. A 2014-es világbajnoki cím óta, amikor egy belső védő, Benedikt Höwedes játszott a poszton, Hector kivételével nem volt biztos megoldás.

Flick a lipcsei David Raum és az Interben focizó Robin Gosens játékával számolhat, de előbbi nincs formában, utóbbi pedig többnyire csak csere a klubjában. Közös a két játékosban, hogy inkább támadásban erősek, védekezésben kevésbé.

A mindössze 32 éves Hector visszatérése nélkül minden bizonnyal kettejük közül kerül ki a németek kezdő balhátvédje.