Súlyos sérülése miatt arcműtét vár a Tottenham sztárjára, kihagyhatja a vb-t

fbl Horizontal FOOTBALL
Tottenham's South Korean striker Son Heung-Min (2nd-L) leaves the pitch after sustaining an injury as Tottenham's Brazilian midfielder Lucas Moura (R) follows him during the UEFA Champions League group D football match between Olympique Marseille (OM) and Tottenham Hotspur at The Velodrome Stadium in Marseille, southern France on November 1, 2022. (Photo by Christophe SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
Arcműtét vár Szon Hung Minre, a Tottenham Hotspur dél-koreai válogatott labdarúgójára.

A londoni klub csütörtöki tájékoztatása szerint a támadót a Marseille elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés első félidejében kellett lecserélni, miután vállon fejelte a francia csapat egy játékosát. Szonnak eltört az arccsontja a bal szemgödrénél, ezt kell helyre rakni az operációval.

Szon Hung Min sérülése után elhagyja a pályát Forrás: AFP/Christophe Simon

Azt nem közölték, hogy a játékosnak mennyit kell kihagynia, szereplése azonban erősen kérdésessé vált a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon. A koreai szövetség ezzel kapcsolatban csak annyit jelzett, meg kell várniuk a műtét eredményét. Az ázsiaiak portugál szövetségi kapitánya, Paulo Bento jövő szombaton jelöli ki vb-keretét.

Szon a koreai válogatott csapatkapitánya és legeredményesebb játékosa. Az együttes Uruguayjal, Portugáliával és Ghánával szerepel azonos négyesben a H csoportban.