Szoboszlai Dominik furcsa ígéretet tett

SZOBOSZLAI Dominik
Varsó, 2022. november 2. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott Sahtar Donyeck-RB Leipzig mérkőzésen Varsóban 2022. november 2-án. MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjában a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló RB Leipzig 4-0-ra nyert az ukrán Sahtar Doneck vendégeként, ezzel a Real Madrid mögött második helyen jutott tovább a csoportjából. A találkozón Szoboszlai volt a főszereplő, aki csapata első góljában főszerepet vállalt, majd a harmadik gólt ő maga szerezte. A továbbjutás után magyar válogatott középpályás az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldótól osztott meg egy idézetet.

„Nem elmesélni akarjuk az álmainkat, hanem megmutatni őket"

– írta az Instagram oldalán Szoboszlai, aki az idei szezonban 19 mérkőzésen két gólt lőtt és tíz gólpasszt adott a lipcsei csapatban.

A 26-szoros magyar válogatott középpályás a Sahtar Doneck elleni meccs előtt tett egy merész vállalást is. A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy Szoboszlai azt kommentelte a Trollfoci álláshirdető posztja alá, hogy ha a Lipcse továbbjut a BL-ben, akkor egy napra beáll csaposnak a pubba.

Nem ez az első eset, hogy Szoboszlai csaposnak állna. Szeptember végén, Szalai Ádám utolsó válogatott mérkőzése után Dzsudzsák Balázs, Schäfer András, Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik együtt ittak a magyar szurkolókkal egy belvárosi kocsmában, a Lipcse középpályása pedig sört csapolni is beállt a bárpultba.