Kiborult és döbbenetes interjút adott Cristiano Ronaldo

2022.11.14. 05:12

Egészen elképesztő interjút adott a Manchester United portugál sztárja, Cristiano Ronaldo a The Sun című angol lapnak. Ronaldo ebben kíméletlenül megy neki klubjának, amely - a focista szerint - elárulta őt. Döbbenetes hangnemben beszél két manchesteri edzőjéről is.

"A Manchester United elárult engem" - ez a címe a hosszú interjúnak. A teljesen kiborult Ronaldónak láthatóan elege van abból, ami az elmúlt hónapokban vele történt az angol klubnál. 

A The Sun címlapja: A Manchester United elárult engemForrás: The Sun

A legnagyobb baja az, hogy - szerinte - a Manchester United együttesénél nem tisztelik őt eléggé. A portugál játékos itt felsorolta korábbi címeit, megemlítve az öt Aranylabdát, az öt Bajnokok Ligája győzelmet és azt a 7 bajnoki címet, amelyet 4 különböző ország bajnokságában nyert, valamint a 2016-os Európa-bajnoki győzelmet Portugáliával. A portugál világsztár ebben a szezonban a Manchester United együttesében mindössze 10 meccsen lépett pályára, 520 percet játszott és egy gólt lőtt a Premier League-ben.

Ronaldo iszonyatosan dühös, mert sosem hitte volna el, hogy ez vele megtörténhet. Éppen ezért adta ezt a másfél órás interjút. Miközben élete ötödik és minden bizonnyal utolsó világbajnokságára készül, frusztráltan beszélt az őt kérdező angol újságírónak. Az interjúban többször elmondta, hogy a Manchester United elárulta őt - ez a 90 perces beszélgetés legfőbb vezérvonala. Most őt tartják a klub fekete bárányának, aki minden rossznak és bajnak az okozója. A Manchester Unitednél egy év alatt három főnőke volt, szerinte ez nevetséges. Ralf Rangnickról és a jelenlegi menedzserről, Erik ten Hagról kevés jót tudott mondani.

Cristiano Ronaldo döbbenetes őszinteséggel beszélt és szerinte a holland Erik ten Hag nem tiszteli őtForrás: AFP/Geoff Caddick

Rangnickról, aki CR szerint több mint egy évtizede nem irányított futballcsapatot (ebben mondjuk alaposan téved a portugál), ezt mondja: Ha még csak nem is vagy edző, hogyan lehetsz a Manchester United főnöke? Még csak nem is hallottam erről az emberről. Nem tisztelem őt, mert ő sem tisztel engem."

A Manchester United jelenlegi edzőjéről, a holland Erik ten Hagról, aki a múlt hónapban kitette az első csapat keretéből Ronaldót, mert a játékos nem volt hajlandó az utolsó pillanatban csereként beállni a Tottenham ellen, ugyanaz a véleménye: Ha ő nem tisztel engem, én soha nem fogom őt tisztelni."

De korábbi csapattársa, Wayne Rooney is megkapja a magáét. (Rooney mostanság Ronaldo nagy kritikusai közé tartozik.) "Most menjek bele abba, hogy én hogy nézek ki, meg Rooney hogy néz ki?" - tette fel a kérdést Ronaldo. "Nem tudom, hogy mi a baja velem, miért kritizál állandóan. Valószínűleg az a problémája, hogy én még mindig játszom, ő pedig nem."

Ronaldo felidézte azt, amikor élettársával idén áprilisban borzalmas helyzetbe került, hiszen Georgina Rodríguezzel elveszítették újszülött gyermeküket. Felidézi, hogy a Manchester United legnagyobb riválisának, a Liverpoolnak a szurkolói is nagyobb tiszteletet tanusítottak iránta, mint amit Manchesterben kapott.Ez teljesen megdöbbentett. A liverpooli szurkolók a meccs 7. percében az én tiszteletemre énekeltek, mert tudták, hogy meghalt a gyerekem. Soha nem gondoltam volna, hogy mindez megtörténhet.

Egy héttel a katari vb előtt borult ki a Manchester United portugál sztárjaForrás: AFP/Oli Scarff

De az is döbbenetes volt a számomra, hogy személyes hangvételű üzenetet küldött nekünk a királyi család. Ugyanakkor számomra elképesztő, hogy a saját klubom mennyire kevéssé támogatott, amikor három hónapos kislányom júliusban kórházba került, és nem tudtam időben visszatérni az előszezoni edzésre, mert a lányom azt szerette volna, hogy vele maradjak."

A portugál játékos szerint a klub jelenlegi vezetői sosem hittek neki, amikor sérült volt, vagy fájdalmai voltak. Ennek a mesének nem így kellett volna véget érnie.

Cristiano Ronaldo Sir Alex Ferguson hívó szavára tért vissza ManchesterbeForrás: AFP/Paul Ellis

"14 hónappal ezelőtt Sir Alex Ferguson hívó szavára tértem ide vissza, miközben mindenki tudta, hogy menedzserem a Manchester Cityvel tárgyal. A szívemre hallgattam. Sir Alex Ferguson azt mondta nekem, hogy lehetetlen dolog, ha aláírok a Cityhez, én pedig azt mondtam: rendben, főnök. De ez a Manchester United teljesen más, mint az a klub, ahonnan 2009-ből elmentem" - mondta Ronaldo. "Megdöbbentett a létesítmények fejlesztésének hiánya, a medencétől, az edzőteremtől a konyháig, valamint a technológia terén.

A haladás, a fejlődés 12 év alatt nulla volt" – mondta. „Mióta Sir Alex Ferguson elment, nem láttam semmilyen fejlődést a klubban. Semmi sem változott. Kiábrándító, hogy az évekig tartó kudarc és stagnálás után a United a világ legjobb játékosait már képtelen leszerződtetni. Így aztán a szurkolók hiába áhítoznak arra, hogy a csapat trófeákat nyerjen. A klubot most olyan emberek vezetik, akiknek ehhez a munkához nincs meg a megfelelő képességük.Szerintem a rajongóknak tudniuk kell az igazságot. A legjobbat akarom a klubnak. Ezért jöttem a Manchester Unitedhez.

Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, ők mindig mellettem állnak. De ha ez a klub fejlődni akar, sok dolgon kell változtatni."

Arról, hogy mit gondol Sir Alex Ferguson a jelenlegi helyzetről, Ronaldo azt mondta: Ő mindenkinél jobban tudja, hogy a klub nem azon az úton jár, amelyet megérdemelne. Mindenki tudja ezt. Az emberek, akik ezt nem látják, vakok."

Ronaldo leszögezte, hogy most a katari világbajnokságra szeretne koncentrálni és szeretne a portugál csapattal világbajnok lenni. "Utána visszatérek Manchesterbe megoldani a dolgokat -  így vagy úgy. De azt el kell mondanom, hogy a MU szurkolói mindig az én oldalamon álltak. Úgy érzem, minden alkalommal, amikor kimegyek, amikor az utcán sétálok, a szurkolók odajönnek hozzám, és értékelik, amit a futballért teszek. Számomra ezek a rajongók jelentenek a mindent. Ezért adtam ezt az interjút, mert úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy elmondjam a véleményemet.

Nem várok el semmilyen különleges bánásmódot, csak azt, hogy tiszteljenek" - fejezte be az interjút Ronaldo.

Forrás

Ajánlataink