Kiborult és döbbenetes interjút adott Cristiano Ronaldo

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo gestures as he warm up ahead of the English Premier League football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north-west England, on October 30, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő interjút adott a Manchester United portugál sztárja, Cristiano Ronaldo a The Sun című angol lapnak. Ronaldo ebben kíméletlenül megy neki klubjának, amely - a focista szerint - elárulta őt. Döbbenetes hangnemben beszél két manchesteri edzőjéről is.

"A Manchester United elárult engem" - ez a címe a hosszú interjúnak.

A teljesen kiborult Ronaldónak láthatóan elege van abból, ami az elmúlt hónapokban vele történt az angol klubnál.

A The Sun címlapja: A Manchester United elárult engem Forrás: The Sun

A legnagyobb baja az, hogy - szerinte - a Manchester United együttesénél nem tisztelik őt eléggé. A portugál játékos itt felsorolta korábbi címeit,

megemlítve az öt Aranylabdát,

az öt Bajnokok Ligája győzelmet és azt a 7 bajnoki címet, amelyet 4 különböző ország bajnokságában nyert, valamint a 2016-os Európa-bajnoki győzelmet Portugáliával. A portugál világsztár ebben a szezonban a Manchester United együttesében mindössze 10 meccsen lépett pályára, 520 percet játszott és egy gólt lőtt a Premier League-ben.

Ronaldo iszonyatosan dühös, mert sosem hitte volna el, hogy ez vele megtörténhet. Éppen ezért adta ezt a másfél órás interjút.

Miközben élete ötödik és minden bizonnyal utolsó világbajnokságára készül, frusztráltan beszélt az őt kérdező angol újságírónak. Az interjúban többször elmondta, hogy a Manchester United elárulta őt - ez a 90 perces beszélgetés legfőbb vezérvonala. Most őt tartják a klub fekete bárányának, aki minden rossznak és bajnak az okozója. A Manchester Unitednél egy év alatt három főnőke volt, szerinte ez nevetséges. Ralf Rangnickról és a jelenlegi menedzserről, Erik ten Hagról kevés jót tudott mondani.

Cristiano Ronaldo döbbenetes őszinteséggel beszélt és szerinte a holland Erik ten Hag nem tiszteli őt Forrás: AFP/Geoff Caddick

Rangnickról, aki CR szerint több mint egy évtizede nem irányított futballcsapatot (ebben mondjuk alaposan téved a portugál), ezt mondja:

A Manchester United jelenlegi edzőjéről, a holland Erik ten Hagról, aki a múlt hónapban kitette az első csapat keretéből Ronaldót, mert a játékos nem volt hajlandó az utolsó pillanatban csereként beállni a Tottenham ellen, ugyanaz a véleménye:

De korábbi csapattársa, Wayne Rooney is megkapja a magáét. (Rooney mostanság Ronaldo nagy kritikusai közé tartozik.)

"Most menjek bele abba, hogy én hogy nézek ki, meg Rooney hogy néz ki?" -

tette fel a kérdést Ronaldo. "Nem tudom, hogy mi a baja velem, miért kritizál állandóan. Valószínűleg az a problémája, hogy én még mindig játszom, ő pedig nem."

Ronaldo felidézte azt, amikor élettársával idén áprilisban borzalmas helyzetbe került, hiszen Georgina Rodríguezzel elveszítették újszülött gyermeküket. Felidézi, hogy a Manchester United legnagyobb riválisának, a Liverpoolnak a szurkolói is nagyobb tiszteletet tanusítottak iránta, mint amit Manchesterben kapott.

Egy héttel a katari vb előtt borult ki a Manchester United portugál sztárja Forrás: AFP/Oli Scarff

A portugál játékos szerint a klub jelenlegi vezetői sosem hittek neki, amikor sérült volt, vagy fájdalmai voltak. Ennek a mesének nem így kellett volna véget érnie.

Cristiano Ronaldo Sir Alex Ferguson hívó szavára tért vissza Manchesterbe Forrás: AFP/Paul Ellis

"14 hónappal ezelőtt Sir Alex Ferguson hívó szavára tértem ide vissza, miközben mindenki tudta, hogy menedzserem a Manchester Cityvel tárgyal.

A szívemre hallgattam. Sir Alex Ferguson azt mondta nekem, hogy lehetetlen dolog, ha aláírok a Cityhez, én pedig azt mondtam: rendben, főnök.

De ez a Manchester United teljesen más, mint az a klub, ahonnan 2009-ből elmentem" - mondta Ronaldo. "Megdöbbentett a létesítmények fejlesztésének hiánya, a medencétől, az edzőteremtől a konyháig, valamint a technológia terén.

A haladás, a fejlődés 12 év alatt nulla volt" –

mondta. „Mióta Sir Alex Ferguson elment, nem láttam semmilyen fejlődést a klubban. Semmi sem változott. Kiábrándító, hogy az évekig tartó kudarc és stagnálás után a United a világ legjobb játékosait már képtelen leszerződtetni. Így aztán a szurkolók hiába áhítoznak arra, hogy a csapat trófeákat nyerjen. A klubot most olyan emberek vezetik, akiknek ehhez a munkához nincs meg a megfelelő képességük.

Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, ők mindig mellettem állnak. De ha ez a klub fejlődni akar, sok dolgon kell változtatni."

Arról, hogy mit gondol Sir Alex Ferguson a jelenlegi helyzetről, Ronaldo azt mondta:

Szavazzon!

Mi a véleménye Cristiano Ronaldo szavairól?

Ronaldo leszögezte, hogy most a katari világbajnokságra szeretne koncentrálni és szeretne a portugál csapattal világbajnok lenni. "Utána visszatérek Manchesterbe megoldani a dolgokat - így vagy úgy. De azt el kell mondanom, hogy a MU szurkolói mindig az én oldalamon álltak. Úgy érzem, minden alkalommal, amikor kimegyek, amikor az utcán sétálok, a szurkolók odajönnek hozzám, és értékelik, amit a futballért teszek.

Nem várok el semmilyen különleges bánásmódot, csak azt, hogy tiszteljenek" - fejezte be az interjút Ronaldo.

Forrás