Vágólapra másolva!
A svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Basel magyar csatárának, Szalai Ádámnak a jövőjéről beszélt egy év végi sajtótájékoztatón a klubelnök és a vezetőedző. A két szakember eltérően nyilatkozott, így továbbra is bizonytalanság övezi a játékos sorsát.

A magyar válogatottól az olaszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen búcsúzó Szalai februárban igazolt a svájci együtteshez és 12 bajnokin 4 gólt lőtt az előző idényben. A 2022/2023-as szezonban csak 5 mérkőzésen kapott lehetőséget a bajnokságban, majd a második csapathoz száműzték.

Szalai bírósághoz fordult és visszakerült az első számú csapathoz, de azóta nem lépett pályára. Továbbra is bizonytalanság övezi a 35 éves csatár jövőjét, akinek egyelőre még él a klubbal kötött szerződése, amely hivatalosan 2023 nyaráig érvényes.

Szalai Ádám a Basel edzésén Forrás: FC Basel 1893/Facebook

David Degen, a Basel klubelnöke és Alexander Frei vezetőedző évzáró sajtótájékoztatóján is felmerült Szalai ügye, ám a két szakember eltérő választ adott arra a kérdésre, hogy a rutinos támadó játszik-e még valaha a Baselben.

mondta az edző. "Én viszont a klub képviseletében azt mondom, hogy nem fog" - nyilatkozta az elnök.

Degen hozzátette, hogy Szalai ugyan a csapattal edz, de azt nem tudja megmondani, hogy január 2-án is még a Basel futballistája lesz-e.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.