Elképesztő összeget ajánlottak Messi világbajnoki palástjáért

Argentina v France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022 soccer Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar Lusail City Lusail Stadium Lionel Messi Argentina Paris Saint-Germain Tamim bin Hamad Al Thani Emir of Qatar FIFA World Cup Qatar 2
Lionel Messi lett a XXI. század legjobb focistája
Vágólapra másolva!
Egy ománi ügyvéd egy millió dollárt ajánlott Lionel Messi palástjáért, amit akkor terítettek az argentin sztárfocistára, amikor a magasba emelte a világbajnoki trófeát.

Ahmed al-Barwani ügyvéd, ománi parlamenti képviselő tette az elképesztő ajánlatot, abban a reményben, hogy a történelmi ruhadarabot a Közel-Keleten tarthassák.

- írta a Twitteren az ománi ügyvéd.

Lionel Messi lett a kiválasztott a vb-döntő után Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"A stadionban voltam, és élőben néztem azt a pillanatot, amikor a katari emír átadta Messinek a bistet. Ez a pillanat azt fejezte ki a világnak, hogy itt vagyunk, ez a mi kultúránk, ismerjék meg jól.

- ismertette terveit az ománi ügyvéd arra az esetre, ha sikerülne megszereznie Messi vb-döntőben hordott palástját.

A döntő után kiderült, hogy a Messi által viselt biszt 1650 fontba került.

Ráadásul a különleges palástból nem csak Messinek, hanem a francia csapat kapitányának, Hugo Llorisnak is készítettek arra az esetre, ha Argentína helyett Franciaország nyerné a vb-döntőt.

A bist egy tradicionális hosszú ing, palást, ami leginkább uralkodói ruhadarabnak számít, továbbá olyan különleges alkalmak során hordják, mint vőlegények az esküvőjük napján, vagy diplomások a diplomaosztó ünnepségükön.

– mondta a vb-döntő után Musztafa Baig, az exeteri egyetem iszlám tanszékének tanára, aki hozzátette, hogy a bist kimondottan fontos pillanatokban kerül elő, és a vb-döntő egy ilyen, minden szempontból megfelelő pillanat volt.

Musztafa Bai kiemelte, azzal hogy Messi belebújt a bistbe, a helyi kultúrával azonosult, amit Katar számára nagyszerű dolognak nevezett, és a rendezők részéről okos húzásnak tart.