Borzalmas potyagólja után a Manchester United kapusán gúnyolódnak - videó

fbl Horizontal
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea reacts at the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 16, 2022. - Manchester United equalised 0 - 0 against Newcastle. (Photo by Ian Hodgson / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United ugyan péntek este 3-1-re nyert az Everton ellen az FA-kupa harmadik fordulójában, de a meccsen David De Gea elképesztő hibája után szerzett gólt az ellenfél. A csapat korábbi játékosa, a szókimondó Roy Keane nem fogta vissza magát és alaposan kigúnyolta a spanyol futballistát.

David De Gea általában a United egyik legjobb játékosa szokott lenni, korábban renegeteg meccsen mentette meg csapatát a vereségtől bravúros védéseivel. Az Everton ellen viszont nagyot hibázott, Frank Lampard együttesének egyenlítő gólja előtt a jobbról betett labdát átengedte a lábai között, így Conor Coady könnyedén a kapuba lőhetett (bár Diogo Dalot is hibázott, mert felszabadíthatott volna).

A MU legendás játékosa, a szókimondó stílusáról elhíresült Roy Keane nem kímélte a meccs után a nagyot bakizó kapust.

A jelenetet nézve olyan érzésem volt, mintha a kapust kiállították volna, és a helyére egy mezőnyjátékos állt volna be a kapuba" - mondta az egykori ír válogatott középpályás.

Az internetet is ellepték az ezzel kapcsolatos vicces videók, mémek. Az egyik ilyenben De Gea és Dalot félidei beszelgetését figurázták ki: Dalot: "Csak el kellett volna vetődnöd." De Gea: "De a lábamhoz jött a labda." Dalot: "Akkor csak simán el kellett volna rúgnod."

A hajmeresztő hiba ellenére a Manchester United a remekül játszó Marcus Rashford vezérletével 3-1-re legyőzte az Evertont az Old Traffordon, és továbbjutott az FA-kupa negyedik fordulójába.