Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az UEFA is kiemelten kezeli a pontlevonással sújtott Juventus ügyét, így elképzelhető, hogy a nemzetközi kupákból is kizárhatják az olasz együttest.

Nehéz időket él meg a Juventus, amelynél kettős könyvelést folytattak, s az átigazolási szerződésekben hamis számokat szerepeltettek, emiatt 15 pontot levontak a csapattól az olasz bajnokságban.

A klub korábbi elnöke, Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene vezérigazgató egyaránt kétéves eltiltást kapott, Fabio Paratici korábbi sportigazgatóra két és fél éves büntetést szabtak ki, míg Federico Cherubini volt sportkoordinátor 16, Pavel Nedved volt alelnök nyolc hónapig nem dolgozhat az olasz futballban.

Európából is kitílthatják a Juventust Forrás: NurPhoto via AFP/Alberto Gandolfo/NurPhoto/Alberto Gandolfo

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, újabb súlyos büntetésekre van kilátás, a 2006-os Calciopoli-ügy után visszaesőként akár újra kizárhatják a Serie A-ból, illetve az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is megróhatja. A lap szerint ha bebizonyosodik, hogy a Juventus titokban fizetett ki a Covid alatt béreket, amiknek nincs nyomuk a pénzügyi kimutatásokban, kitilthatják a klubot az európai kupákból is, akár három évre is. Ráadásul a torinóiakat 2021-ben 3.5 millió eurós pénzbírsággal sújtotta az UEFA, amiért a klub nem tartotta be a pénzügyi fair play előírásait, és ez az összeg 23 millió euróra emelkedik, ha a következő három évre sem teljesíti a kritériumokat, amire szinte semmi esélye nem volna, ha nem indulhatna a BL-ben.

Eközben az ügy Olaszország-szerte lavinát indított el, és a friss hírek szerint az ügyészség hamarosan bekéri a nyomozó hatóságtól azon dokumentumokat, amelyek a Napoli és a francia Lille között jöttek létre Victor Osimhen 2020-as átigazolásakor, itt is hamis könyvelés és így kettős tőkenyereség gyanúja merülhet fel.