A csaló Blattert már az általa alapított FIFA-múzeumból is kitiltották

2023.01.28. 10:08

Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA akkori elnöke boldogan fotózkodott 2013-ban, amikor lerakták az általa megálmodott múzeum alapkövét. Ahova most a lábát sem teheti be.

A Cread & Bread nevű cég egy rendezvényére kibérelte a nagyszerű FIFA múzeum épületét, s egy rövid előadás megtartására felkérték a 86 esztendős egykori sportvezetőt. Amikor azonban a múzeum illetékeseinek kérésére elküldték a meghívottak névsorát, akkor válaszul azt kapták: „Sajnáljuk, Herr Blatter ide nem teheti be a lábát". Hivatalos indoklás ugyan nem szerepelt az elutasításban, de természetesen mindenki tudja, hogy a volt FIFA elnök ellen azért persona non grata, mert gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt eljárás folyik ellene - írja a Sportal Blikk.

Blatter ezek után önként lemondott a szereplésről, de a véleményét nem rejtette véka alá.

Sepp Blatter kitiltották a FIFA-múzeumbólForrás: AFP/Fabrice Coffrini

„Elég vicces, hogy a világszövetség jelenlegi vezetése épp az egyik bűnömül a múzeum alapítását hozza fel, és akkor be sem engednek ide. Tipikus, Infantinóra valló megoldás" – köszörülte nyelvét utódján Blatter.

A svájci Blick megpróbálta megszólaltatni a múzeum vezetését, de kérdéseikre nem kaptak választ. Egyébként Blatter köreiből az az információ szivárgott ki, hogy hamarosan megszüntetik az ellen folyó eljárást.