Vágólapra másolva!
A sérült Manuel Neuer kritizálta a csapatát, miután az kirúgta a kapusedzőjét, ám ezért cserébe a müncheni vezetőség súlyos pénzbüntetésre ítélte a világbajnok focistát.

Manuel Neuer, a Bayern München és a német válogatott kapusa az elmúlt időszakban előbb leszerepelt a világbajnokságon, majd egy síbalesetben eltörte a lábát. Ezután pedig azt is tudomásul kellett vennie, hogy a Bayern München kirúgta közeli barátját és kapusedzőjét, Toni Tapalovicot – csapatkapitány nemrég megrendülten nyilatkozott is Tapalovic menesztéséről.

Ezt azonban Lothar Matthäus is túlzottan érzelmesnek találta, és a bajor klub vezetősége sem nézte jó szemmel a kritikát és annak időzítését:

1,6 millió euróra büntette Neuert.

Neuer és Tapalovic egyszerre érkezett a Bayernhez 2011-ben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Firo Sportphoto /J?Rgen Fromme

„Amit Manuel az interjú egy részében mondott Toni Tapalovic távozásával kapcsolatban,

– nyilatkozta a Bayern vezérigazgatója és korábbi kapusa, Oliver Kahn. – Ráadásul a kijelentéseinek időzítése sem az igazi, mert nagyon fontos meccsek előtt állunk."

A klub elnöke, Herbert Hainer hozzátette:
„A klub számára

Inkább vagyok csalódott, mint dühös, mert azt hittem, hogy Manuel, aki egy nagyszerű játékos, és aki régóta itt van, először velünk fogja megvitatni ezeket a kérdéseket."

Forrás