Újabb milliárdos befektető kezébe kerülhet egy angol sztárcsapat

Tottenham Hotspur v Manchester City - English Premier League Tottenham Hotspur v Manchester City SOCCER English Premier League Horizontal SPORT
Tottenham Hotspur's Harry Kane celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium in London, Britain, 05th February 2023. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapatát egy iráni-amerikai milliárdos befektető szeretné megvásárolni.

Elképesztő ajánlatra készül az iráni-amerikai Jahm Najafi, aki 3,75 milliárd dollárért akarja felvásárolni a londoni futballklubot. Najafi, aki az MSP Sports Capital elnöke, egy befektetői konzorciummal dolgozik az ajánlat kidolgozásán, és hamarosan hivatalosan is megkeresi a Spurs tulajdonosát, Joe Lewist, valamint a klubelnököt, Daniel Levyt.

Az ajánlat úgy épülne fel, hogy az MSP és partnerei a vételár 70 százalékát ajánlják fel, míg a maradék 30 százalékot Abu-Dzabi illetőségű befektetői csoportok adják.

Az észak-londoni székhelyű Spurs átvétele azt jelentheti, hogy a jövőben még több pénz állhat majd rendelkezésre új igazolásokra, hogy a csapat harcban álljon a Premier League-ért és más trófeákért.

A mostani tulajdonosok, Lewis és Levy 2000-ben 21,9 millió fontért vásároltak 26 százalékos részesedést a Tottenhamből. Vezetésük ideje alatt a csapat számára épült egy új stadion és az egyesület rendszeresen szerepel a Bajnokok Ligájában.

A Spurs szurkolóit azonban egyre jobban aggasztja a trófeák hiánya, ami a közelmúltban tiltakozáshoz vezetett a tulajdonosok ellen.

A klub legutóbb 2008-ban nyerte meg az angol Ligakupát, azóta semmilyen címet nem szerzett.

A szintén londoni Chelsea 2022 tavaszán Roman Abramovicstól az amerikai Todd Boehly kezébe került, aki már hatalmas összegeket költött új játékosokra az érkezése óta - csak a téli átigazolási időszakban több mint 300 millió euróért szerződtetett futballistákat.

Forrás