Brutális leszámolás: két szurkolói csoport baseballütőkkel vert meg egy harmadikat

Borussia Dortmund - FC Schalke 04 Sports soccer Bundesliga no person Horizontal
17 September 2022, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Several thousand Borussia Dortmund fans march through downtown Dortmund to the Signal Iduna Park stadium before the derby against Schalke 04, accompanied by police officers. Photo: Thomas Banneyer/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Thomas Banneyer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap reggel a német Borussia Dortmund és a Rot-Weiss Essen szurkolói meglepetésszerűen rátámadtak a Schalke labdarúgócsapatának drukkereire Gelsenkirchen városában.

A nyomozást indított gelsenkircheni rendőrség tájékoztatása szerint a tömegverekedés során baseballütőt és egyéb eszközöket is használtak a dortmundi és az esseni fanatikusok. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a tömeg már szétoszlott.

Észak-Rajna-Vesztfália három legnagyobb szurkolói csoportjának több mint 100 embert felvonultató ütközete során leginkább a berlini túrára készülő Schalke-rajongók jártak pórul:

legalább négyen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, köztük a szurkolói busz sofőrje is.

Délután a klubok hivatalos közleményt adtak ki, amelyben elítélték a történteket és az erőszak minden formáját. A nap végén a Bundesliga sereghajtójának drukkerei egy jó hírrel is gazdagodtak, ugyanis a csapat pontot tudott szerezni a második helyezett Union Berlin otthonában.

A március 11-ei Ruhr-vidéki derbivel (a Schalke-Dortmund mérkőzéssel) kapcsolatban a helyi rendőrfőnök elmondta, hogy mindent megtesznek az erőszak elkerüléséért azon a napon, és igyekeznek betartatni a stadionokon belül az alkoholtilalmat is.

Forrás