Vágólapra másolva!
A német Bayer Leverkusennel találkozik a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a magyar bajnok idegenben kezdi a párharcot március 9-én, míg a visszavágót március 16-án rendezik majd a Puskás Arénában. A sorsolást követően az FTC csapatkapitánya, Dibusz Dénes értékelte a sorsolást a fradi.hu-nak.

"A tavalyi csoportkörben már találkozunk velük, akkor két jó mérkőzést tudtunk játszani. Idegenben kikaptunk, de hazai pályán az utolsó körben sikerült 1-0-ra győznünk.

Nagyon jó csapatról van szó, komoly ellenfél. A korábbi meccsekből is meríthetünk erőt, és elhihetjük, hogy lesz keresnivalónk ellenük. Igaz, hogy mindkét csapat átalakult azóta,

az edzők személye is változott. Úgy kell játszani, hogy érezzük, van esélyünk" - mondta a Fradi válogatott kapusa. Hozzátette, a sorsolás előtt úgy volt vele, hogy

a Bayer akár jó ellenfél is lehet. Dibusz szerint nem a legnagyobb sztárklubok egyike, viszont egystílusos focit játszó ellenfél.

Dibusz Dénes jó párharcra számít Fotó: Csudai Sándor - Origo

- árulta el Dibusz. A várható hangulat kapcsán elmondta, hogy ha meglenne a telt ház, akkor az nagy erőt adna a csapatnak.

Máté Csaba pályaedző elárulta, a csapat házi tippversenyét megnyerte azzal, hogy a Bayer Leverkusent kapta a sorsoláson a gárda:

"Ismerős csapat, a korábbi két meccsünk alapján most jöhetnének a tizenegyesek a Puskás Arénában. Szurkoló szempontból is jó ellenfél,

hiszen várhatóan sokan elkísérik majd a Leverkusent. Mindkét csapat átalakult azóta, a Leverkusennél az új edző (Xabi Alonso) megváltoztatta a felfogást és a játékrendszer is, természetesen a legutóbbi mérkőzéseit fogjuk elemezni és levonni belőle a következtetéseket, de erőt ad, hogy egyszer már legyőztük őket." - fogalmazott Máté Csaba.

Íme, a teljes videó: