Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 26. fordulójában az MTK Budapest 3-0-ra nyert a Kozármisleny otthonában, ezzel Horváth Dávid csapata a Diósgyőrt megelőzve az élre állt az NB II-ben.

A fővárosi kék-fehérek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A 20. percben a korábbi magyar válogatott Németh Krisztián szerezte meg a vezetést, a 43. percben pedig Zuigéber Ákos növelte az előnyt. A folytatásban nem forgott veszélyben az MTK győzelme, amely a 93. percben még lőtt egy gólt. A korábbi válogatott Stieber Zoltán kiugratásával a Puskás-díjas Zsóri Dániel került ziccerbe, és hidegvérrel értékesítette azt.

Zsóri Dániel szezonbeli negyedik gólját lőtte Forrás: mtkbudapest.hu

Az MTK Budapest sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg, és immár 14 találkozó óta veretlen a az NB II-ben.

Győzelmével az MTK egy ponttal megelőzte a forduló előtt listavezető Diósgyőr csapatát, amely hétfőn este a negyedik helyen álló Gyirmóttal játszik majd rangadót.

A PMFC Nyíregyházán aratott 2-1-es győzelmet, ezzel a mecsekaljaiak továbbra is tartják a harmadik helyüket a tabellán, a nyírségiek pedig a 16. osztályozós helyen állnak.

A MOL Magyar Kupában a hét közben a Kisvárdát búcsúztató, ezzel a legjobb négy közé bejutó Budafok ezúttal a Dorog csapatát győzte le 1-0-ra a Promontor utcai stadionban. A budafokiak győztes gólját a Kisvárda elleni meccs hőse, Beke Péter lőtte a hetedik percben.

Merkantil Bank Liga NB II, 26. forduló:
HR-Rent Kozármisleny - MTK Budapest 0-3 (0-2)
Aqvital FC Csákvár-Kolorcity Kazincbarcika SC 1-3 (0-2)
Nyíregyháza Spartacus FC-Pécsi MFC 1-2 (1-1)
ETO FC Győr-FC Ajka 0-1 (0-1)
Szombathelyi Haladás-Tiszakécskei LC 3-1 (1-0)
BFC Siófok-Soroksár SC 2-2 (1-2)
Budafoki MTE-Dorogi FC 1-0 (1-0)
Credobus Mosonmagyaróvár-Szentlőrinc 1-1 (1-0)
Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-0)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: eredmenyek.com