Vágólapra másolva!
A Ferencváros az Európa-liga nyolcaddöntő első meccsén a német Leverkusen vendégeként lép pályára. A meccs előtt a Fradi orosz edzője, Sztanyiszlav Csercseszov a budapesti  Európa-liga döntő nagykövetével, a korábbi magyar válogatott Gera Zoltánnal beszélgetett.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével a Ferencváros toronymagasan vezeti a magyar bajnokságot, amelyben 13 kör óta veretlen, de az idei nyolc összecsapásán olykor adós maradt az igazán jó és domináns játékkal.

Az orosz szakember dolgát sérülések is nehezítik a Leverkusen elleni meccs előtt, ugyanis a kulcsjátékosok közül a támadó Tokmac Nguen és a védő Sammy Mmaee szereplése is kérdéses, de Pászka Lóránd sem egészséges. Az sem könnyíti a helyzetet, hogy a télen igazolt új játékosok közül csak a védő Myenty Abena és a csatár Nikolai Baden Frederiksen bevethető az El-ben.

Ennek ellenére a magyar bajnok orosz edzője, Sztanyiszlav Csercseszov láthatóan jól érezte magát a csapat szálláshelyén.

A Fradi edzője a zöld-fehérek korábbi legendás játékosával, Gera Zoltánnal beszélgetett egy díványon ülve.

A orosz edző Gerával beszélgetett Forrás: Hegyi Áron

A budapest Európa-liga döntőjének nagykövete is a magyar bajnokkal utazott, és valószínűleg a helyszínen buzdítja majd az egykori csapatát a Leverkusen ellen.

A csütörtökön 18.45-kor kezdődő találkozóra korántsem ideális körülmények között kerül sor a 30 ezer férőhelyes BayArenában, ugyanis a Ruhr-vidéket erős havazás sújtja, amelyet - az előrejelzések szerint - a meccs napjára esőzés vált fel. A meccs helyszínén már ott van az Origo kiküldött tudosítója, aki pár mondatban bemutatta a létesítményt, és leírta a hangulatot az Európa-liga nyolcaddöntő előtt.