Válságértekezletet tart a Real Madrid a Barcelona korrupciós botránya miatt

Real Madrid's new signing Reinier Jesus Carvalho's presentation 2020,Madrid,presentation,Reinier Jesus Carvalho,Spain Horizontal
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 18: President of Real Madrid Club Florentino Perez makes a speech during a presentation ceremony of Real Madrid's new signing 18-year-old Brazilian footballer Reinier Jesus Carvalho at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on February 18, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetősége vasárnapra összehívta az igazatótanács rendkívüli ülését, miután az ügyészség súlyos korrupciós vádakat fogalmazott meg a nagy rivális FC Barcelonával szemben.

"Tekintettel a barcelonai ügyészség által az FC Barcelona és annak két elnöke ellen korrupció megalapozott gyanújával felhozott vádak súlyosságára, valamint a Játékvezetői Technikai Bizottság korábbi alelnökével, José María Enríquez Negreirával való kapcsolataik miatt, az elnök (azaz Florentino Pérez - a szerk.) sürgősen összehívta az Igazgatóságot holnap, 2023. március 12-én, vasárnap 12:00 órára, hogy döntsön azokról az intézkedésekről, amelyeket a Real Madrid megfelelőnek tart ebben az üggyel kapcsolatban" - áll a madridi klub honlapján megjelent szűkszavú közleményben.

A Spanyolországban csak "Negreira-ügy" néven emlegetett botrányban a Real Madrid mindeddig hallgatott, még az első- és másodosztály 40 klubja által aláírt, a Barcelona megbüntetését követelő nyílt levelet sem írták alá. Az ügyészségi vizsgálat lezárulta, és Josep Maria Bartomeu és Sandro Rosell megvádolása után azonban már ők sem maradhattak csendben.

A botrányt egyébként a Mundo Deportivo című katalán sportlap robbantotta ki, amelyik megírta, hogy Bartomeu és Rosell titkos megállapodást kötött Negreirával, hogy a játékvezetők a bajnokságban a Barcelonára nézve kedvező döntéseket hozzanak. A lap információi szerint a katalán klub összesen 1,6 millió eurót fizetett ki Negreirának a szolgálataiért.