Új csapatot talált a katari focivébén leégő házigazda spanyol szövetségi kapitánya

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Hollandia-Katar, A csoportkör, Al Bayt Stadium, 2022. 11. 29., Hollandia, Katar
Felix Sanchez Bas head coach of Qatar reacts during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Netherlands and Qatar at Al Bayt Stadium on November 29, 2022 in Al Khor, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét Ardeshir Galenoei lett az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, míg a spanyol Félix Sánchez vette át az ecuadori labdarúgó-válogatottat.

Irán

Az IRNA állami hírügynökség vasárnapi beszámolója emlékeztet, hogy az edző 2006-ban és 2007-ben már irányította a nemzeti csapatot.

Az iráni válogatottat a decemberi világbajnokságon még a portugál Carlos Queiroz vezette, ám miután az együttes kiesett a csoportkörben, távozott a kapitányi posztról és átvette a katari válogatott irányítását.

Az iráni szövetség ismét egy neves külföldi edzőt szeretett volna szerződtetni, de anyagi okok miatt ez lehetetlennek bizonyult. Az elsőszámú jelölt az egykori Bundesliga-játékos és válogatottsági rekorder Ali Daei volt, de neki sportszakmai és politikai természetű nézeteltérései vannak a szövetség vezetőivel.

Az 59 éves Galenoei ötször nyert bajnokságot hazájában, legutóbb a Gol Gohar Sirjan vezetőedzőjeként dolgozott.

Ecuador

A dél-amerikai ország szövetségének bejelentése szerint a 47 éves edző szerződése a 2026-os világbajnokságig szól.

Felix Sánchez lett az ecuadori válogatott új kapitánya Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Sánchez a decemberi világbajnokságon a házigazda Katar csapatát irányította, az ecuadori kispadon pedig az argentin Gustavo Alfarót váltja.

A tavalyi vb-n éppen Ecuador és Katar játszotta a nyitómérkőzést - előbbi győzött 2-0-ra -, de egyik sem jutott tovább a csoportkörből.