Bekerült az angol válogatottba a fogadási csalással vádolt focista

2023.03.16. 17:46

Várható súlyos büntetése ellenére bekerült az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő angol labdarúgó-válogatott keretébe Ivan Toney, a Brentford remek formában lévő támadója.

A 27 éves játékossal szemben jelenleg eljárást folytat az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, mert - a vád szerint - több mint 260 alkalommal szegte meg a fogadásokkal kapcsolatos szabályokat.

Ivan Toney remek csatárForrás: AFP/Adrian Dennis

A vizsgálat zajlik, de Toney-t ez a pályán nem zavarja, kiváló formában futballozik hétről hétre, a Premier League-ben eddig 16-szor volt eredményes a szezonban, csak Erling Haaland (28) és Harry Kane (20) előzi meg őt a mesterlövészek rangsorában. Nem volt még semmilyen tárgyalás, vagy ítélet, így nem tudom, milyen alapon ne hívhatnám meg. Az egész szezonban folyamatosan jó teljesítményt nyújt, megérdemli a lehetőséget  - nyilatkozta Garreth Southgate szövetségi kapitány.

A legutóbbi Eb-n döntős angolok jövő csütörtökön Nápolyban a címvédő olaszok ellen kezdik a sorozatot, három nappal később pedig az ukránokat fogadják Londonban.