Ancelotti a svájci bajnokságban állhat vezetőedzőnek

RCD Mallorca v Real Madrid CF - LaLiga Santander soccer RCD Mallorca Real Madrid CF LaLiga Santander Davide Ancelotti Carlo Ancelotti Real Madrid LaLiga Santander Visit Mallorca Estadi Jose Breton/Pics Action/NurPhoto Horizontal SPORT FOOTBALL PLAYER TEAM
Carlo Ancelotti head coach of Real Madrid and Davide Ancelotti during the LaLiga Santander match between RCD Mallorca and Real Madrid CF at Visit Mallorca Estadi on February 5, 2023 in Mallorca, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóhírek szerint Carlo Ancelotti fia és segítője, Davide Ancelotti nyártól az FC Basel csapatának lesz a vezetőedzője.

Az egykor a Milanban nevelkedett Davide Ancelotti húszévesen hagyott fel a profi futballal, majd sporttudományi diplomát szerzett, ezt követően pedig édesapja első számú segítője volt.

Már 2012-ben a Paris Saint-Germain erőnléti edzője volt, később pedig a Real Madridhoz, a Bayern Münchenhez, a Napolihoz és az Evertonhoz is követte Carlo Ancelottit segédedzőként, mielőtt közösen visszatértek Madridba.

Davide és Carlo Ancelotti útjai nyáron különválhatnak Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A jelenleg 33 éves Davide Ancelottinak lehetett volna lehetősége az Everton edzői posztjára, egy ízben pedig a Napoli kispadján helyettesítette is édesapját, ám állandó vezetőedzői megbizatást mostanáig nem kapott.

A Marca szerint azonban ez a nyáron megváltozik, miután információik szerint

Davide Ancelotti az idén az európai kupaszereplést érő helyekért harcoló, svájci FC Basel együttesét fogja irányítani.

A Konferencia-ligában negyeddöntős klubnak jelenleg a német Heiko Vogel a trénere, de ő csak megbízott edzőként van jelen a csapatnál.