Utólag kértek elnézést a Premier League-csapattól a rettenetes játékvezetésért

Horizontal
English referee Stuart Attwell gestures during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Brighton and Hove Albion at Tottenham Hotspur Stadium in London, on April 8, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hihetetlen ítéletekkel sújtották szombaton a Brighton csapatát a játékvezetők a pályán és a képernyők előtt is. Több kétes helyzet is volt a Tottenham Hotspur elleni bajnokin, melyet így a londoni csapat nyert meg 2-1-re.

A PGMOL (Professional Game Match Officials Limited – ők intézik a játékvezetői küldéseket az angol bajnokságokban és felügyelik a bírók munkásságát) elismerte, hogy hibáztak a Brighton meccsén, amikor nem kapott tizenegyest a csapat. Howard Webb, a testület vezetője kért bocsánatot, és próbálta ismertetni a csapattal, hogy mi mehetett félre a meccsen.

Érdekesség, hogy szegény Brighton már a harmadik alkalommal kap bocsánatkérést ebben a szezonban, amiért őket sújtotta egy rossz ítélet. Ezúttal a csapattól két gólt vett el a játékvezetés, illetve nem kapott meg egy tizenegyest sem.

A 17. percben Kaoru Mitoma gólját vették el kezezésért, de inkább úgy tűnt, a mellkasát érte a labda. Az 55. percben Alexis Mac Allister gólját vették el, amiért a kezére pattant a labda Danny Welbeck lövése után. A 72. percben Mitoma került a földre Höjbjerg mellett, de a VAR és Stuart Attwell szerint sem történt semmi.

Videón a kétes esetek:

Utóbbi esetnél az állás még 1-1 volt, de végül a Spurs nyert 2-1-re és nem csoda, hogy az indulatok is elszabadultak, mindkét csapat edzője piros lapot kapott. Roberto De Zerbi és Cristian Stellini az oldalvonal mellett dulakodtak.