A Fradi középpályása nem tett le róla, hogy újra magyar válogatott legyen

Sigér Dávid magyar válogatott
Hungary's midfielder David Siger (C) challenges San Marino's forward Nicola Nanni (2ndL) during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group I qualification football match between San Marino and Hungary on March 28, 2021 at the Seravalle stadium in San Marino. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgója, Sigér Dávid még nem mondott le arról, hogy visszakerüljön a válogatottba, és bár tudja, hogy odáig hosszú út vezet, bízik benne, hogy a jövőben meghívót kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól. A játékos erről a közmédiának adott interjúban beszélt.

Sigér 2021 júliusában szenvedett súlyos térdsérülést, egy éve tért vissza a pályára. Felidézve a nehéz időszakot, azt mondta: jó kezekben volt és a körülményekhez képest sikerült jól átvészelnie a fizikai és lelki megpróbáltatásokat.

"Jól érzem magam, fitt vagyok és minden olyan paraméter, ami mérhető, az visszajött. Egy dolog nem jött vissza, a játékpercek, ez az egy paraméter hiányzik, de ez talán már nem a sérülésemmel függ össze" - fogalmazott a 32 éves középpályás.

Sigér Dávid újra válogatott lenne Forrás: AFP/Andreas Solaro

Az elmúlt hetekben ezzel együtt többször lehetőséget kapott, mint mondta, szeretne ismét stabilan a kezdőcsapat tagja lenni, de ebben az erős keretben ez nem könnyű.

Szóba került a szerződése is, amely a nyáron lejár, szerinte a közeljövőben eldől, hogy a Ferencváros "legalább egy évvel" meghosszabbítja-e a megállapodást. Hozzátette: az ügynökével tárgyalva úgy tűnik, hogy vannak csapatok, amelyek érdeklődnek iránta, de most még nem szeretne ezekről tudni.

"Egyelőre még nyitott kérdés, hogy a Ferencvárosnál hogy alakul a sorsom és a bajnokságból is van még hátra, erre kell összpontosítanunk" - mondta Sigér Dávid.

A válogatottról szólva úgy fogalmazott, folyamatos játéklehetőség és jó teljesítmény kellene ahhoz, hogy esélye legyen visszakerülni, "de itt még nem tartunk".

"Nem teszek le róla, de tudom, hogy először a Ferencvárosban kell úgy teljesítenem és a lehetőségekkel élni, hogy aztán más ajtó megnyílhasson újra" - nyilatkozott a játékos, aki eddig 14-szer lépett pályára a nemzeti csapatban.

A közeli jövőről Sigér azt mondta: szeretné, ha csapata magabiztosan nyerné meg a bajnokságot, ő pedig lehetőséget kapna a hátralévő mérkőzéseken és esetleg gólpasszal vagy góllal zárhatná a szezont.