Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Inter a következő idénnyel kapcsolatos terveiben már nem szerepel a második milánói időszakának végéhez közeledő belga támadó, Romelu Lukaku. 

A belga középcsatárnak a 2019–2020-as idényben 36 bajnokin 23 gól és 2 gólpassz, míg a 2020–2021-es évadban ugyanennyi meccsen 24 gól és 10 gólpassz volt a mérlege.

Az Inter 2022 nyarán nagy reményekkel vette kölcsön a Chelsea-től a csatárt. Lukaku a visszatérő sérülések miatt 18 mérkőzést hagyott ki minden sorozatot figyelembe véve, amikor pedig szóhoz jutott, 18 bajnoki találkozón három gólt (kettőt tizenegyesből), illetve két gólpasszt tett be a közösbe.

A klub gazdasági helyzete is azt diktálja, hogy Beppe Marottáék másodszor is búcsút vegyenek Lukakutól – a milánói együttes jelenlegi bértömege bruttó 132 millió euró, ezt pedig a pénzügyi fair play betartása miatt csökkenteni kell.

Lukakunak mennie kell Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A milánói klub olcsóbb, de fejlődőképes opciók után kutat az átigazolási piacon. Az egyik jelölt a Liverpool idény végén távozó támadója, Roberto Firmino lehet. A 31 esztendős csatár ingyen érkezhetne Milánóba, de mint írtuk, többek között a Real Madrid is érdeklődik a sokoldalú brazil szolgálatai iránt.

A másik, ugyancsak ingyen érkező csatár a jelenleg a Mönchengladbachot erősítő Marcus Thuram lehet. A Gazzetta információi szerint az Inter képviselői már találkoztak a francia ék új ügynökével, de más klubok is versenyben vannak a játékjogáért, így ez az átigazolás nem tűnik egyszerű ügynek. Ennek tükrében könnyen lehet, hogy Marottáék egy váratlant húzva megszerzik az olasz válogatottba márciusban berobbanó középcsatárt, Mateo Reteguit. Az Inter már több mint egy éve figyeli az Argentínában játszó támadót, akit 18 millió euróért szerezhet meg a nyáron.

A milánóiak figyelemmel követik a Lens belga csatárát, Lois Opendát is, aki 31 bajnoki találkozón 15 gólnál jár a Ligue 1-ben. A dolgok jelenlegi állása szerint nyáron nagy jövés-menés várható Milánó fekete-kék felén.