Lampard kinevezése totális bukás a Chelsea-nél, Milánóban már BL-győzelemről álmodoznak

fbl Horizontal
Chelsea's English caretaker manager Frank Lampard reacts during the Champions League quarter-final second-leg football match between Chelsea and Real Madrid at Stamford Bridge in London on April 18, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid nagyon simán, mindkét negyeddöntős meccsét 2-0-ra megnyerve jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Chelsea ellen. A 4-0-s összesítés mindent elmond arról, hogy hol áll most a két csapat és milyen napokat élnek meg a két csapat szurkolói. Az olasz házirangadón a Milan 1-1-es döntetlent ért el Nápolyban és így 2-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé egy drémai meccsen.

Megalázóan simán jutott tovább a Real Madrid

A Chelsea az idegenben elszenvedett 2-0-s vereség után hazai pályán is 2-0-ra kikapott a Real Madridtól, így a spanyol csapat nagyon simán jutott be a legjobb négy közé. Carlo Ancelotti korábbi csapata és játékosa, a Chelsea és Frank Lampard ellen nagyon simán hozta a kötelezőt, és Londonban is nagyon simán nyert. Már-már BL-negyeddöntőhöz méltatlanul simán.

A londoni csapat próbálkozott, de a Real Madrid könyörtelenül büntetett, Vinícius és Rodrygo főszereplésével, utóbbi két góljával nyert és jutott tovább a négy közé, a legutóbbi 13 szezont tekintve a 11. alkalommal. Karim Benzema zsenialitására ezúttal nem volt szükség, ugyanis Lampard hiába küldte pályára a padról milliárdokat érő játékosait, Mudrikot, Joao Félixet és Sterlinget is, a legnagyobb helyzetek a Chelsea pechjére éppen Kanté előtt adódtak, de mindkét ziccert elpuskázta.

A Real Madrid tehát 4-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe, a Chelsea pedig vélhetően hosszú időre BL nélkül marad és a londoni szurkolók csak abban bízhatnak, hogy nyáron sikerül majd megtalálni a megfelelő szakembert a csapat élére, aki segít majd visszavezetni a csapatot a BL főtáblájára.

Lampard kinevezése egyelőre totális bukás, minden meccsen kikapott, egyetlen gólt szerzett vele a Chelsea.

Az új edzői korszakában eddigi négy meccsén négy vereség és egyetlen rúgott gól a mérlege.

Rodrygo lett a Real Madrid nyerő embere Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Federico Titone

„Még mindig

Különleges meccsek ezek a csapat számára és mindenki a legjobbat hozza ki magából. Bármikor, amikor pályára lépek, a célom az, hogy segítsem a csapatot. Szeretnék továbbra is a csapat tagja maradni, gólokat szerezni és a lehető legtöbb Bajnokok Ligája címet megszerezni. Amikor gólt szereztem, arra gondoltam, térden kellene csúszni, de már sérültem így meg, így a példaképemet, Cristianót másoltam a gólörömmel. Óriási megtiszteltetés itt focizni, a világ legjobb klubjában. Courtois mentett meg minket, amikor nem tudtuk befejezni a helyzeteinket, és most várhatjuk, hogy a City vagy a Bayern lesz-e a következő ellenfelünk" – mondta a két góljával a negyeddöntő hősévé váló Rodrygo.

„A végére elmondhatjuk, hogy elég komplett teljesítményt nyújtottunk. Jó szinten fociztunk, hátul pedig megfelelően szilárd volt a védekezésünk. Megérdemelt eredményt értünk el, mind nagyon elégedettek vagyunk. Courtois védései nagyon fontosak voltak. Volt pár veszélyes támadásuk, amik után bajba kerülhettünk volna. A második félidőben folyamatosan lettünk egyre jobbak és jobbak, nőttek a területek és egyre veszélyesebbek lettünk. Pont, mielőtt gólt szerzett, védekezési hibára hívtam fel Rodrygo figyelmét, mert sokszor hozták ránk a labdát. Nagy csalódás, hogy nem lehet ott az elődöntő első meccsén Militao" – értékelt a meccs után Carlo Ancelotti.

A Chelsea menedzsere, Frank Lampard elmondta, látott pozitív jeleket a meccsen.

„Hatvan percig nagyon jól játszottunk.

Sok helyzetünk volt, de ki kellett volna használni azokat. Nem akarom túlságosan dicsérni magunkat, hiszen kikaptunk, de sokat fejlődtünk. Sokáig jutott a csapat ebben a sorozatban, amit magukkal vihetnek a játékosok. A Chelsea-focistáknak minden meccsen bele kell adniuk mindent. Nem akarok senkit kritizálni és kiemelni sem, de ezt a szintet nem lehet alább adnunk."

Lampard mérlege az elmúlt 18 meccsen - 1 győzelem:

„Úgy érzem, jól játszottunk és sok helyzetünk volt. Több és jobb helyzeteink voltak, mint az ellenfélnek. A foci arról szól, hogy hogy használod ki a helyzeteidet, ebben mi nem voltunk jók, ami csalódást keltő. Szomorúak vagyunk, de voltak jó periódusaink. A helyzetkihasználással lehet meccseket nyerni, ami ma gyenge volt, de a teljesítményünk így is sokat fejlődött. Sokat támadtunk, de az ellenfél kegyetlenül kihasználta a kontráit. Mindenki nagyon csalódott, de mint már mondtam, sokat fejlődtünk, amiben a szurkolóink is bízhatnak. Mindig vannak célok, amikért lehet küzdeni. Szeretnénk csapatként fejlődni, és minél több meccset nyerni a szezon végéig. Remélhetőleg erre a fejlődésre tudunk építeni" – mondta a lefújás után a Chelsea focistája, Conor Gallagher.

Kepa Arrizabalaga figyeli Rodrygo gólját Forrás: AFP/Adrian Dennis

Drámai meccset hozot az olasz negyeddöntő

A visszavágók első játéknapjának másik mérkőzésén, az olasz párharcban a Serie A-ban éllovas Napoli egygólos hátrányból várta a Milan elleni meccset. A 21. percben Olivier Giroud tizenegyest rontott, majd harmadik nagy helyzetéből, a 43. percben gólt szerzett. A Napolinak kettőt is kellett cserélnie az első félidőben sérülés miatt, de a 80. percben egy kezezés után tizenegyesből egyenlíthetett volna, ám Kvaratskhelia innen is képtelen volt gólt szerezni, Maignan kiütötte a laposan érkező lövést.

A Napoli a hosszabbításban tudott csak gólt szerezni Osimhen révén, de a továbbjutáshoz ez már kevés volt. A Milan összesítésben 2-1-gyel ment tovább a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Olivier Giroud előbb a fejét fogta, majd hőssé vált Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

„Nagyon jól emlékszünk még a Rio Ave elleni Európa-liga selejtezőre 2020-ból. Azóta hosszú utat tettünk meg. Esélytelennek gondoltak minket a Napoli ellen is, de óriási szíve van a csapatomnak.

Gratulálok a csapatnak, lesz még két gyönyörű, de nagyon nehéz meccsünk az elődöntőben. Nagyon sokat dolgoztunk, és nem szeretnénk itt megállni. Az 1-0-s előnyünk egyfelől segített, másfelől le is lassított minket. Túl sokat volt az ellenfelünknél a labda, sok játékosunk még soha nem lépett pályára ilyen meccsen, így ez rendben volt. Boldogok vagyunk a szurkolóink miatt is, akik mindig velünk vannak" – mondta Stefano Pioli, a Milan edzője.

„Különleges este volt. Nagyon frusztrált voltam, amiért kihagytam a tizenegyest. Nagyon régen hagytam már ki tizenegyest, nagyon csalódott voltam, de a legfontosabb, hogy meccsben maradtunk. Később Meret újabb szép védést mutatott be, de nem adtam fel, tudtam, hogy lesz még helyzetem. Rafa később remek helyzetbe hozott, jó helyen voltam és fantasztikus passzt adott" – mondta a meccs után Oliveir Giroud.

Ünneplés Milan-módra:

„Tudom, mire vagyok képes. Ha nem tudok gólt szerezni, akkor vannak csapattársaim, akik megteszik helyettem. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, boldogan küzdök ezért a klubért. Nincsenek szavak a többiekre. Tavaly jól ment a bajnokságban és most meg szerettem volna igazán mutatni magam a BL-ben.

Szeretnénk tovább álmodni. Szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját,

és most egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez" – mondta Rafael Leao.

„Most úgy érzem, a holnapi BL-meccset majd a kanapén, feltett lábakkal nézem majd, annyira elfáradtam. Boldog vagyok, hogy bejutottunk az elődöntőbe, mind megnyugodtunk. Nyilvánvalóan jó lenne egy Inter elleni elődöntő, de a Benfica is nagyon erős csapat" – mondta Fikayo Tomori, a Milan védője.

A Milannál már a BL-győzelemről álmodoznak Forrás: NurPhoto via AFP/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

„Gratulálok a Milannak és a saját játékosaimnak is. Jó szezonunk volt a Bajnokok Ligájában.

Mindkét meccsen mi voltunk a domináns csapat, de a kapu előtt nem voltunk elég jók, amikor helyzetbe kerültünk – mondta a Napoli edzője, Luciano Spalletti.

„Nagyon büszke vagyok erre a csapatra. Egymásért küzdöttünk. Ez a teljesítmény sem garancia arra, hogy nyerhetsz egy ilyen jó csapat ellen, mint a Napoli. Ha hiszel az álmaidban, bármit elérhetsz. Alig várom az elődöntőt, most már három meccsen szeretnék játszani. Így kell gondolkodnunk. Ez a célunk és jó dolog álmodozni. Vannak csapatok, amelyek talán jobban felkészültek, de ez a foci, el tudom képzelni, hogy miénk legyen a kupa" – mondta a Milan csapatkapitánya, Davide Calabria.

Az elődöntőben a címvédő Real Madrid a Manchester Cityvel vagy a Bayern Münchennel találkozik, az AC Milan ellenfele az Inter vagy a Benfica lesz.

Hosszabbítás

  • Jöjjenek a játéknap érdekességei és a legfontosabb statisztikái:
  • Karim Benzema lett az ötödik játékos, aki minimum 150 meccsen lépett pályára a Bajnokok Ligájában
  • Toni Kroos pályafutása 150. UEFA-meccsén lépett pályára, rajta kívül mindössze 16 játékos érte el ezt a számot
  • Rodrygo eddig öt gólt szerzett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, mindet angol ellenfelek ellen
  • Rodrygo másodszor lőtt egynél több gólt egyenes kieséses meccsen, először tavaly, a Manchester City ellen lőtt kettőt
  • A Real Madrid legutóbbi 11 BL-negyeddöntőjéből mindig továbbjutott
  • A Chelsea 1993 óta először kapott ki zsinórban négy meccsen
  • A Milan 13. alkalommal jutott el nemzetközi kupában a legjobb négy közé, kilencszer jutott tovább
  • A BL-érában hetedik alkalommal van a legjobb négy között a Milan, ezzel beállította a Juventus rekordját
  • Osimhen gólja volt az egyetlen, amit a Milan kapott utolsó hat BL-mecsén
  • Giroud (36 évesen és 200 naposan) a második legidősebb francia gólszerző lett a BL-ben Laurent Blanc (36 év 338 nap) után
  • A Napoli 13 hazai BL-meccsen maradt veretlen, mióta a Manchester Citytől kikapott 2017-ben

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Chelsea (angol)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
gól: Rodrygo (58., 80.)
Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

SSC Napoli (olasz)-AC Milan (olasz) 1-1 (0-1)
gól: Osimhen (93.), illetve Giroud (43.)
Tj.: az AC Milan, 2-1-es összesítéssel.